Зустріч з послами G20 відбулася в Офісі президента: про що говорили

Фото: ОП

Першу зустріч у розширеному складі із послами країн "Великої двадцятки" (G20) сьогодні, 10 березня, провів керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Віднині консультації в такому складі відбуватимуться регулярно, повідомляє "Дом" з посиланням на пресслужбу глави держави.

Андрій Єрмак розповів дипломатам про загострення ситуації на Донбасі та наголосив на важливості дотримання режиму "тиші". Додаткові заходи для посилення контролю за режимом припинення вогню обговорюють у безпековій робочій групі Тристоронньої контактної групи, зазначив керівник Офісу президента.

Найближчим часом відбудеться відеоконференція радників лідерів "нормандської четвірки", повідомив Андрій Єрмак. На ній обговорюватиметься врегулювання ситуації на Донбасі.

Лідерів та послів країн "Великої двадцятки" також запросили на саміт "Кримської платформи".

"Президент Володимир Зеленський хоче говорити про конкретні інструменти з деокупації Криму, захисту прав людей, які живуть на півострові. Україна хоче представити робочий інструмент, і ми дуже активно працюємо над розробкою цього інструменту", — наголосив заступник керівника Офісу глави держави Ігор Жовква.

Під час зустрічі з дипломатами також обговорили переговори з Міжнародним валютним фондом та інвестиції в Україну.

"Ми хочемо залучити інституційних і приватних інвесторів для того, щоб Україна могла стати цікавим ринком для іноземних інвестицій", — зазначив Андрій Єрмак.

Раніше керівник Офісу президента розповів про стратегічні цілі і головні здобутки команди глави держави.

Читайте такожКоли чекати реакцію Кремля на план дій щодо Донбасу, повідомив Арестович

Прямий ефір