На Луганщині у власність держави повернули водосховище

Фото: lugradar.net

Райгородське водосховище та прилеглі до нього земельні ділянки через суд повернули у державну власність. Про це сьогодні, 5 березня, повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури, інформує "Дом".

Водний об’єкт загальнодержавного значення розташований у Сватівському районі Луганщини. Його вартість оцінюють у понад 95 млн грн.

Водосховище перебувало в оренді. Орендар користувався водоймищем та прилеглими земельними ділянками загальною площею майже 200 га, проте не виконував свої зобов’язання.

"Орендар порушував договірні зобов’язання щодо утримання водосховища в належному стані, що призвело до його зневоднення — загальна площа водного дзеркала зменшилася зі 160 до 50 гектарів. Значне падіння рівня води спричинило зменшення рибних запасів та суттєву втрату природних якостей водосховища", — повідомили в прокуратурі.

Договори оренди розірвано у судовому порядку. Орендаря зобов’язали повернути у розпорядження держави Райгородське водосховище у стані не гіршому ніж той, в якому він його отримав.

"На сьогодні судове рішення реально виконано", — додали в прокуратурі.

Читайте також: Обміліле Інкерманське водосховище в Криму показали у соцмережах (ВІДЕО)

Прямий ефір