Чому Україна має бути в НАТО, розповів Кравчук

Леонид Кравчук. Фото: sm.news

Україна має стати членом НАТО попри протести Росії, щоб захистити свою можливість будувати незалежну державу. Про це повідомив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі програми "Право на владу", інформує "Дом".

"Україна має бути в НАТО. Іншого варіанту для України немає. Тому що вона сьогодні захищає свою землю від російського агресора. І є тільки один шлях — стати членом НАТО і таким чином захистити свою можливість будувати незалежну країну", — вважає Кравчук.

Тому він закликав українську владу виконувати всі домовленості, передбачені НАТО для України.

Віцепрем'єрміністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина додала, що Україна заслужила на шанс отримати План дій щодо членства в НАТО, і готова до цього. Для отримання ПДЧ Україні необхідно здійснити низку реформ, впровадження яких вже розпочато, зокрема реформу оборонних закупівель, сектору безпеки й оборони, Служби безпеки та верховенства права.

Раніше повідомлялося, що Північноатлантичний альянс стурбований збільшенням кількості російських військ у Криму. НАТО продовжує відстежувати військову присутність Росії в регіоні Чорного моря й окупованого Криму.

Читайте також: Генсек НАТО пояснив важливість Альянсу на прикладі окупації Криму

Прямий ефір