Закарпаття в обмін на російську вакцину — в Україні відреагували на "жарт" прем’єра Словаччини

Фото: eurointegration.com.ua

Невдале висловлювання прем’єрміністра Словаччини Ігора Матовича щодо обміну російської вакцини на Закарпаття викликало обурення в Міністерстві закордонних справ України. На скандальну репліку відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє "Дом".

В радіоефірі очільник уряду Словаччини Ігор Матович некоректно пожартував про домовленості з Росією. На питання ведучого, що він пообіцяв росіянам за постачання вакцини, той відповів: "Закарпатську Україну".

На це дуже швидко відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини. Прикро, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною", — заявив голова МЗС України.

В МЗС України зробили заяву та вимагають офіційних вибачень від Словаччини.

"Особливо образливими для українського народу звучать такі "жарти" в нинішніх умовах російської агресії та окупації Росією Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, а також частини українського Донбасу. Недоречні слова глави словацького уряду дисонують з послідовною позицією Словаччини на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. МЗС України вимагає офіційних вибачень від Прем’єр-міністра Словаччини Ігора Матовича за некоректні висловлювання", — заявили в МЗС України.

Тимчасовому повіреному у справах Словацької Республіки в Україні Матушу Корбу МЗС України висловило офіційний протест з цього приводу.

Нагадаємо, в Україні заборонили російську вакцину від COVID-19.

Читайте також: РФ використовує пандемію, щоб розірвати зв'язки Криму і ОРДЛО із вільною Україною, — Резніков

Прямий ефір