Сім регіонів України першими отримають вакцину від COVID-19

Фото: univerpl.com.ua

Сім областей України завтра, 21 лютого, першими отримають вакцину від коронавірусу. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у Facebook, інформує "Дом".

Відразу після прибуття вакцини її доправлять до обласних складів 11 машинами одночасно.

Першими вакцину отримають Київ та такі області:

  • Житомирська;
  • Київська;
  • Чернігівська;
  • Черкаська;
  • Полтавська;
  • Вінницька.

Інші регіони України отримають вакцину наступного дня.

Головний санітарний лікар України у неділю, 21 лютого, відвідає Чернігівську область. Він перевірить готовність складу, мобільної бригади та лікарні, працівників якої будуть вакцинувати першими.

"Мобільні бригади вже знають, яка кількість вакцин, у який заклад охорони здоров'я їм потрібна буде для проведення щеплення всіх охочих у даній лікарні", — зазначив Ляшко.

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) буде укладати договори із чітко визначеними медзакладами для проведення вакцинації від COVID-19, поінформував головний санітарний лікар України.

У перший місяць НСЗУ виплачуватиме на одну мобільну команду медиків 8 тис. грн. Далі медичний заклад отримуватиме доплату за фактичну кількість провакцинованих людей — 25 грн за першу дозу введеної вакцини та 60 грн — за другу.

Нагадаємо, 50 млн євро на придбання вакцин від коронавірусу та холодильного обладнання надасть Україні Європейський інвестиційний банк.

Читайте також: Які COVID-вакцини використовуватиме Україна, розповіли в МОЗ

Прямий ефір