Нові рішення РНБО через загрози нацбезпеці анонсували в Офісі президента

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський запланував чергове засідання РНБО, на якому будуть ухвалені рішення, спрямовані на усунення загроз національній безпеці держави.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента, інформує канал "Дом".

"Загрози національній безпеці держави, які мають бути усунуті, вимагають обов’язкових жорстких рішень у межах, що визначені Конституцією України та чинним законодавством, — йдеться у  повідомленні. — Суспільство має бачити державу, яка абсолютно точно знає сучасні ризики та вміє реагувати на них професійно та швидко".

В Офісі глави держави зазначили, що в період до 2019 року "необхідні рішення для захисту національної безпеки, які давно назріли, з політичних міркувань відкладалися".

"Відсутність тоді достатньої політичної волі заклала під основи нашої державності багато мін сповільненої дії, які й потребують сьогодні системної протидії", — додали в ОП.

Також в інформації йдеться, що для Зеленського є безумовним пріоритетом виконання конституційного обов’язку президента із гарантування національної безпеки держави.

"Рішення, які ухвалюються в результаті колегіальної роботи Ради національної безпеки і оборони, цілковито відповідають інтересам України на цьому етапі розвитку нашої держави", — підсумували в ОП.

Нагадаємо, засідання Ради національної безпеки та оборони має відбутися наступної п'ятниці, 19 лютого.

Читайте також: Верховний суд відмовив у позовах щодо санкцій проти каналів з пулу Медведчука

Прямий ефір