600 мобільних груп для COVID-вакцинації сформували в Україні

Вакцина от коронавируса. Фото: apimages.com

Для вакцинації населення від коронавірусу в Україні сформували 600 мобільних груп.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Він зазначив, що переважно групи сформовані на базі сімейних лікарів. До складу кожної входять лікар, дві медсестри, водій і адміністратор.

"Вони будуть їздити 20 днів, оскільки термін між першим і другим етапами вакцинації саме 20 днів. Все розраховано таким чином, щоб вони по області проходили перший етап за 20 днів, по людях, яких вони повинні вакцинувати і далі та сама група, яка їх вакцинувала — дві, три, чотири, п'ять залежно від того, яка кількість на першому етапі в конкретному регіоні, їде далі і вакцинує вже другий етап", — розповів заступник керівника ОП.

Тимошенко звернув увагу на те, що на першому етапі передбачена вакцинація лікарів, які контактують і лікують хворих на COVID-19.

Він також додав, що COVID-вакцина одразу по прибуттю в Україну потрапить на склади, що забезпечують належне зберігання, після чого її постачатимуть у регіони

За словами Кирила Тимошенка, кураторами вакцинації у кожній конкретній області є очільники департаментів охорони здоров'я цих регіонів, які тісно співпрацюють з МОЗ.

Раніше повідомлялося, що реєстр вакцинації від COVID-19 в Україні створять на базі еHealth.

Нагадаємо, для COVID-вакцинації в Донецькій області підготували 20 мобільних бригад.

Прямий ефір