Підтвердження щодо постачання 12 млн доз COVID-вакцин отримала Україна, — президент

Фото ОП

Сьогодні, 5 лютого, глава держави Володимир Зеленський провів нараду з очільником МОЗ Максимом Степановим щодо постачання вакцин проти коронавірусу.

Про це повідомляє телеканал "Дом" із посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Максим Степанов повідомив Володимиру Зеленському, що Україна отримала підтвердження на постачання 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca та Novax. Поставки відбуватимуться з лютого поточного року.

"Що раніше ми отримаємо вакцини, то швидше подолаємо пандемію в Україні. Знаю, що Кабінет міністрів ретельно працює над розробкою сайту, який допоможе легко та зручно реєструватися українцям на вакцинацію, — наголосив президент. — Як і кожен українець, чекаю на початок процесу вакцинації. 12 мільйонів доз — це хороший сигнал від наших партнерів, і цього буде достатньо, аби забезпечити вакцинування впродовж перших місяців після початку поставок".

За словами Степанова, також досягнуто домовленостей про постачання вакцин, розроблених за участю компаній AstraZeneca (Велика Британія та Оксфордський університет) та Novavax (США), які виробляються за ліцензійними угодами на потужностях Serum Institute (Індія). Отримане підтвердження реалізовуватиметься через контракт між Serum Institute та Crown Agents.

Нагадаємо, поставки 2,2 млн доз вакцини AstraZeneca в Україну почнуться наприкінці лютого.

Раніше повідомлялося, що плани вакцинації від COVID-19 підготують окремо для кожної області.

Прямий ефір