Троє пацієнтів і лікарка загинули внаслідок пожежі у запорізькій COVID-лікарні (ФОТО, ВІДЕО)

Фото: zp.dsns.gov.ua

Четверо людей загинули внаслідок пожежі в інфекційній лікарні у Запоріжжі, яка спалахнула у ніч на 4 лютого.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС, інформує "Дом".

"3 лютого о 23:25 у м. Запоріжжя по бульвару Гвардійському, 142, на території КНП "Обласна інфекційна клінічна лікарня" Запорізької облради на першому поверсі п’ятиповерхової будівлі лікувального корпусу виникла пожежа. Внаслідок пожежі загинули 4 особи та 2 особи постраждали", — йдеться у повідомленні.

Підрозділи ДСНС врятували вісьмох людей. Пожежу вдалося ліквідувати о 00:19 4 лютого.

Як повідомили у Запорізькій облдержадміністрації, загинули 26-річна лікарка і троє пацієнтів лікарні. На момент, коли спалахнув вогонь, у медзакладі перебували 29 хворих, зокрема десятеро — у реанімації.

Загоряння виникло на першому поверсі в реанімації, в одній з палат площею 20 кв. м, розповів голова ОДА Олександр Старух. Вісьмох евакуйованих осіб перевезли в інші лікарні.

Причини трагедії з'ясовуватиме спеціальна комісія.

"Створена комісія має з'ясувати причини трагедії. Найближчим часом всі лікарні області, що приймають хворих на COVID-19, будуть перевірені на предмет пожежної безпеки", — зазначили в Запорізькій ОДА.

Нагадаємо, 16 осіб загинули внаслідок пожежі в будинку для літніх людей у Харкові, яка сталася 21 січня. Поліція розглядає три версії причини займання. Чотирьом людям оголосили про підозру за фактом пожежі, після чого орендаря будинку взяли під варту.

Через трагедію у Харкові в Україні проводяться перевірки інших закладів для літніх людей.

Читайте такожПожежа у Харкові: ще 32 незаконні пансіонати в області виявила поліція

Прямий ефір