МВС буде чітко виконувати рішення РНБО про санкції проти телеканалів, — Аваков

Фото: twitter.com/avakovarsen

Міністерство внутрішніх справ буде чітко і в межах закону виконувати рішення РНБО про запровадження санкцій проти деяких телеканалів.

Про це заявив очільник МВС Арсен Аваков, інформує телеканал "Дом".

"Президент України Володимир Зеленський ввів у дію вкрай важливе для безпеки країни рішення Ради національної безпеки і оборони про припинення роботи деяких телеканалів, які системно займалися брутальною антиукраїнською пропагандою", — наголосив міністр.

За словами Арсена Авакова, матеріали, надані Службою безпеки України, які лягли в основу рішення РНБО, є цілком достатніми та вичерпними.

Читайте також: Не варто плутати ЗМІ і пропаганду, — Жовква про санкції проти телеканалів

"Я завжди був послідовним у цьому питанні, і тому щиро підтримую цей своєчасний та державницький крок президента Зеленського, заявив очільник МВС. — Потрібні рішучі кроки для відстоювання інтересів держави та захисту людей не лише від куль та снарядів, але й від пропагандистської отрути за гроші агресора. Тому це рішення є проявом дійсно державницької позиції, а його ухвалення – прямим обов’язком президента, членів уряду та РНБО".

Крім того, він наголосив, що не треба плутати поняття "свобода слова" з "антиукраїнською діяльністю за гроші держави-агресора".

Нагадаємо, санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна", ввели на п'ять років.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що всі загрози національній безпеці України не залишаться без ефективної і законної відповіді.

США підтримали введені Україною санкції проти телеканалів.

Прямий ефір