Повний аудит тарифів у регіонах проведе ОП

Фото ОП

Володимир Зеленський доручив заступнику керівника Офісу президента Кирилу Тимошенку, відповідальному за регіональну політику, провести повний аудит наявних тарифів у Києві та в усіх регіонах.

Про це повідомляє телеканал "Дом" із посиланням на пресслужбу ОП.

У межах аудиту буде зіставлене ціноутворення за різні проміжки часу. Також заступнику керівника ОП доручили отримати вичерпні роз’яснення від відповідних керівників на місцях щодо завищених тарифів та стосовно тарифної політики в цілому.

Найперше, йдеться про ціни на опалення, побутовий газ та користування пасажирським транспортом.

Читайте також: Ціну за розподіл газу в Україні знизили на 30%

"Окрему увагу слід приділити таким специфічним непрозорим "тарифним проєктам" окремих очільників міст, як стягнення коштів за евакуацію авто, за користування загальнодоступними частинами громадського простору тощо", — поінформували в ОП.

В Офісі президента нагадали, що завданням усіх представників системи державної влади є робота в інтересах громадян.

"Якість управлінської роботи на місцях не може вимірюватися листуванням та згадками у ЗМІ, а має конкретне вираження у платіжках, — йдеться у повідомленні. — Враховуючи також, що Кабінет міністрів зі свого боку запропонував усім категоріям громадян можливість для суттєвого зниження ціни на газ та опалення".

Нагадаємо, уряд встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за куб. м. Вона діятиме до завершення опалювального сезону або карантину. Таке рішення дозволить знизити ціну на газ для українців в середньому на 30%.

Прямий ефір