У Представництві президента назвали підстави для перетину КПВВ з окупованим Кримом

Фото с сайта unn.com.ua

Незважаючи на те, що Кабмін тимчасово зупинив роботу пунктів пропуску на адмінмежі з окупованим Кримом, громадянам в окремих випадках дозволятьперетинати лінію розмежування.

Про це інформує пресслужба Представництва президента України в АР Крим.

Перелік можливих гуманітарних підстав для перетину КПВВ:

  • подача абітурієнтом (із одним з батьків/опікунів) документів для вступу до навчального закладу;
  • у випадках відсутності реєстрації місця проживання, проте наявності інших підтверджень проживання в Криму/на підконтрольній уряду території;
  • необхідності дотримання принципу єдності сім’ї;
  • у випадках тяжкої хвороби особи та необхідності поповнення запасів ліків та/чи отримання медичної допомоги;
  • у випадках смерті або тяжкої хвороби близьких родичів;
  • в інших випадках, коли є підстава вважати, що ситуація вимагає невідкладного перетину особою адміністративної межі в будь-якому напрямку (зокрема й у випадках політично мотивованого переслідування з боку окупаційної влади).

У Представництві наголосили, що обов’язковою умовою після перетину КПВВ є встановлення додатку “Дій вдома”. Достроково припинити самоізоляцію можна після отримання негативного ПЛР тесту на COVID-19.

Рішення про перетин КПВВ за гуманітарними підставами ухвалюється ДПСУ за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, Україна закрила в’їзд і виїзд з окупованого Криму від сьогодні, 9 серпня, до 30 серпня через збільшення кількості хворих коронавірусом у державі. Як повідомив сьогодні глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, це спричинило великі черги на виїзді із півострова.

Прямий ефір