Німеччина виділила €25,5 млн на житло для ВПО

Фото Посольство Германии

Німеччина виділяє Україні грант загальною сумою €25,5 млн на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Відповідну угоду підписали посол Німеччини Анка Фельдгузен та віцепрем’єр Олексій Резніков, повідомляє пресслужба посольства ФРН в Україні.

“Хоча значна частина ВПО в Україні вже працює, отримуючи за це оплату, чимало до сьогоднішнього дня не має житла, яке відповідало би їхнім потребам. Багато родин через укладені на короткий строк договори оренди змушені переїжджати багато разів на рік. Тим самим вони позбавлені стабільної основи для життя, а їхня участь у суспільному житті є сильно обмеженою – їм загрожує соціальна ізоляція“, – помітили у посольстві.

Зазначається, що приблизно у половини таких домогосподарств живуть діти, які змушені зростати у несприятливому середовищі, від чого страждає їхній розвиток.

Від цього проєкту отримають користь до 5 тис. ВПО. Залежно від фактичних обсягів кредитів за допомогою цього гранту можуть бути рефінансовані близько 1 200 кредитів.

“Німеччина підтримує людей, які постраждали від війни на сході України, у забезпеченні їхнього економічного і соціального існування”, – підсумувала Анка Фельдгузен.

Прямий ефір