Кабмин ввёл карантин выходного дня

Иллюстративное фото: ukrinform.ua

Кабінет міністрів схвалив введення в Україні карантину вихідного дня.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду, інформує UATV.

У вихідні дні в країні будуть працювати тільки об’єкти критичної інфраструктури, зокрема продуктові магазини, аптеки, і транспорт. Карантин діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Прем’єрміністр Денис Шмигаль звернув увагу, що до частково або повного локдауну повернулися багато країн Європи. Він наголосив, що економіка України не витримає повного локдауну, і саме тому Кабмін вирішив запровадити частковий локдаун у суботу-неділю – карантин вихідного дня.

“Розумію, що нові обмеження неприємні та болісні для багатьох представників бізнес спільноти, що зайняті у ресторанній, розважальній, культурній сферах”, – сказав він.

Шмигаль запевнив, що уряд готовий підтримати підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. Йдеться про компенсації частини зарплат виробників у зв’язку із простоєм виробництва, виплати на дітей для родин ФОПів, кредитні гарантії на час карантину і т.д.

Також Кабмін ухвалив рішення про сплату лікарняних тим особам, які відправилися на самоізоляцію через COVID-19.

“Якщо у сім’ї захворів хтось із членів родини, з якими ви проживете, потрібно залишатися на самоізоляції для уникнення розповсюдження коронавірусу. Держава сплатить за таку самоізоляцію лікарняні”, – запевнив Шмигаль.

Постанова вступає у дію з цих вихідних, 14 листопада, і діятиме, як мінімум, до кінця листопада.

Прямой эфир