Дрон-ракета "Паляниця": експерти розповіли про новітню українську зброю 

Дрон-ракета "Паляниця". Скриншот: kanaldim.tv

Військові експерти кажуть, що кількість атак на стратегічні об'єкти Росії нашими безпілотниками, у порівнянні з минулим роком, зросла у понад 7 разів. Український військово-промисловий комплекс стрімко розвивається попри повномасштабну війну. Що відомо про темпи виробництва дронів в Україні? Як літає "Паляниця"? Відповіді на ці питання дізнавайтеся у матеріалі "Ранку Вдома".

Безпілотники стали символом українських ударів вглиб Росії. Бойова частина під грифом секретно. Швидкість польоту також. Відома лише дальність – понад 600 кілометрів. 

"Відбулося перше успішне бойове застосування нашої нової зброї. Абсолютно нового класу зброї української ракети-дрона "Паляниця". Це новий наш метод відплати агресору", — заявив президент України Володимир Зеленський.

Такі новини свідчать про те, що Україна здатна реалізувати складні технологічні процеси, кажуть експерти.

"Це, по суті, міні крилата ракета. Те, що Україна в цьому плані просувається свідчить про те, що в перспективі ми здатні реалізовувати й складніші технологічні процеси", — пояснив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Це, своєю чергою, ускладнює роботу ворожого ППО, яке не може впоратися й зі звичайними українськими дронами. Російський Генштаб чи не щодня звітує про збиті українські дрони у повітряному просторі РФ. Йдеться про сотні БПЛА. Атаки масовані. Часто результативні. 

"Порівняно з минулим роком, кількість вироблених дронів в Україні зросла в 5-6 разів, а частота атак і при цьому кількість дронів, які застосовуються для цієї частоти, в 7-7,5 раза", — додав Олександр Мусієнко. 

Основна мета ракетної програми України — балістичні ракети для завдавання ударів по стратегічних цілях у Росії.  

"Ми рухаємося до того, що все ж таки має бути українська балістична ракета. До речі, російські військкори запанікували. Бо що станеться з об'єктами, коли російські ППО почнуть збивати уламки ракет?", — резюмував пояснив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Дрони, артилерія та ракети — усе це найдієвіші гарантії безпеки для нашої країни. Та ключовим аспектом завжди залишатимуться люди, наголошують експерти. Тож потрібно нарощувати потужності українського ВПК, аби зберегти життя українських захисників.

Читайте також: Найбільший в Україні безпілотник "Одіссей" евакуює поранених та перевозить зброю 

Прямий ефір