Сотні тонн військової форми і гуманітарки, дрони і тепловізори: як Help Heroes of Ukraine збирає допомогу Україні зі США

Help Heroes of Ukraine. Фото: facebook.com/helpheroesofukraine

Благодійна організація Help Heroes of Ukraine у США щодня допомагає Україні. Вона діє від початку повномасштабного вторгнення Росії. Усе починалося в Чикаго, а згодом осередки з'явилися і в інших містах Америки. Організація намагається забезпечити допомогою українських військових, розповідається у сюжеті "Ранку Вдома".  

Благодійна організація Help Heroes of Ukraine діє від початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну. Сотні тонн військової форми, дрони, тепловізори, спеціальні приціли — склад Help Heroes of Ukraine у США чи не щодня перетворюється на справжній вулик. Тут волонтери, немов бджоли, невпинно працюють, аби зібрати та передати якнайбільше допомоги Україні. 

Усе почалося в Чикаго, а згодом осередки з'явилися і в інших містах Америки: в Огайо, Клівленді, Детройті, Філадельфії та Нью-Йорку. Організація намагається забезпечити допомогою наших військових. На початку своєї діяльності відправляли найнеобхідніше для захисту: форму, бронежилети, каски. Пізніше почали передавати дрони, тепловізори, приціли, автомобілі. 

"Через нас іде майже вся військова допомога, бо на початку вересня 2022 року отримали дозволи від Державного департаменту США на перевезення товарів подвійного призначення для військових України", — каже директор Help Heroes of Ukraine Роман Заболотовський.

Аби мати можливість закуповувати допомогу, волонтери організовують різноманітні ярмарки, концерти та аукціони — усе, аби українці в США і місцеві брали активну участь у зборах коштів. У таких заходах брали участь і українські гурти "Бумбокс" та "Без обмежень".

Крім військової допомоги, організація доставляє в Україну ще й гуманітарну. Все необхідне волонтери купують у США, потім доправляють на склад в Україні. Там речі сортують і надсилають тим, кому вони потрібні. Волонтери Help Heroes of Ukraine часто приїжджають у деокуповані чи прифронтові містечка та селища і роздають усе необхідне. 

Зібрані кошти волонтери суворо контролюють та звітують. Благодійна організація намагається допомогти всім, хто дійсно цього потребує. Щоб звернутися до волонтерів, потрібно написати на офіційну сторінку проєкту в соцмережах.

Читайте також: Історії жінок, які чекають коханих з війни, у виставі Pomitna: говоримо про проєкт Veteran Hub

Прямий ефір