Без медалі не було б так ефектно, — Жан Беленюк про "бронзу" Олімпіади-2024 та завершення спортивної кар'єри

Жан Беленюк. Скриншот: kanaldim.tv

У спецвипуску програми "Коло спорту" "Париж, Avenue Olympique" український борець греко-римського стилю Жан Беленюк розповів про "бронзу" на Олімпіаді-2024 та завершення спортивної кар'єри.

У сутичці за "бронзу" в категорії до 87 кілограмів він переміг поляка Аркадіуша Кулініча з рахунком 3:1. Олімпійські ігри 2024 — останні для Беленюка. Завершення спортивної кар'єри він підтвердив символічним жестом — зняв борцівки і залишив їх у центрі рингу.

"Тішусь, що в нашій команді дві медалі — 100% результату. Двоє людей поїхало, дві медалі здобули, як і минулого разу. Щоправда тоді нас було троє, а медалі — дві, тому було 66% результату. Це рішення мені далося дуже легко, бо я вже давно мріяв про завершення своєї активної спортивної діяльності. Хотілося поставити позитивну крапку. Тішусь, що це вдалося. Без медалі не було б так ефектно", — каже бронзовий призер Олімпіади-2024.

Жан Беленюк. Фото: gettyimages.com

Жан Беленюк — володар повного комплекту Олімпійських нагород: "золото" Токіо-2020, "срібло" Ріо-2016 та "бронза" Парижа-2024. Він — дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи, чемпіон Європейських ігор і найтитулованіший український борець греко-римського стилю.

"Звісно, я завжди мріяв стати олімпійським чемпіоном. Цю мрію я виконав того разу в Токіо. Ті обставини, під час яких вона здобувалася — було травмування — то було щось неймовірне. Олімпіада — це ті змагання, які дуже сильно на тебе тиснуть у контексті того, наскільки багато часу ти готуєшся задля цього результату. Це моральний тягар дуже позначається на стані атлетів. Пам'ятаю себе в Ріо: безсонні ночі, шалене бажання проявити себе і показати високий результат. Далі суттєву роль у моєму випадку відігравав досвід", — поділився він.

Беленюк додав, що спорт назавжди лишиться у його житті, як мінімум для підтримки фізичної форми. Борець особливо захоплюється настільним тенісом.

Читайте також: Україна завершила виступи на Олімпійських іграх із 12 медалями

Прямий ефір