У Карпатах відкриють книгарню-кав'ярню на честь Михайла Коцюбинського

Говерла та Петрос з Гутин Томнатика. Фото: Юрій Максименко

У карпатському селі Верхній Ясенів (присілок Царина) відкриють книгарню-кав'ярню "Коцюбинський". Простір має читальний зал, терасу й вихід до річки Чорний Черемош, де проводили час герої повісті "Тіні забутих предків" Іван і Марічка, повідомляє "Дім" з посиланням на Facebook-сторінку книгарні.

Засновники стверджують, що це місце натхнення Михайла Коцюбинського, тож, книгарню присвятили його імені.

Засновниця та директорка книгарні Анна Павліченко розповіла, що цей проєкт народився з її бажання створити місце для відновлення військових та їхніх сімей. За підтримки свого чоловіка Василя вона вирішила перетворити мрію на реальність, побудувавши книгарню на ділянці, де планували звести свій дім. Анна виграла грант на реалізацію власного бізнесу від "Дія".

Книгарня "Коцюбинський". Фото: facebook.com/people/Коцюбинський-Книгарня-Кавʼярня

Книгарня-кав'ярня "Коцюбинський" стане не лише місцем для покупки книжок та кави, але й артпростором для культурних подій, виставок, презентацій та майстер-класів. Тут також діятиме театральна студія "Сонячна хата" та "живий" музей, де представлять твори Михайла Коцюбинського через аудіовізуальні інсталяції та перформанси.

Відкриття відбудеться 16 серпня 2024 року під час Всеукраїнського літературного фестивалю "Письменницька ватра над Черемошем".

Книгарня "Коцюбинський". Фото: facebook.com/people/Коцюбинський-Книгарня-Кавʼярня
Карпати. Фото: facebook.com/people/Коцюбинський-Книгарня-Кавʼярня

Читайте також: У Львові відкрилася унікальна виставка Марії Примаченко

Прямий ефір