"Дуже гіркий присмак дерева": українські веслувальники у байдарці-четвірці оцінили свій виступ на Олімпіаді-2024

Веслувальники у байдарці-четвірці. Скриншот: kanaldim.tv

Веслування на байдарках і каное подарувало Україні лише одну медаль — "срібло" у каное-двійці здобули Людмила Лузан та Анастасія Рибачок. В особистих змаганнях дівчата, на жаль, не змогли наблизитися до нагород. А ось справжній гіркий смак поразки відчув екіпаж українців у байдарці-четвірці — Ігор Трунов, Дмитро Даниленко, Олег Кухарик та Іван Семикін. Свій виступ на Олімпіаді веслувальники прокоментували у спецвипуску програми "Коло спорту" "Париж, Avenue Olympique".

Україна вперше за 28 років виступила у байдарці-четвірці на Олімпійських іграх. Екіпаж Олега Кухарика, Дмитра Даниленка, Івана Семикіна та Ігоря Трунова у фіналі зупинився за крок від медалі — четверте місце. Олімпійськими чемпіонами стали представники Німеччини.

"Відчувається, що це є історичним результатом, але є дуже гіркий присмак дерева цієї дерев'яної медалі", — каже Іван Семикін.

Його колега Олег Кухарик згоден, що хотілося б показати кращий результат, однак суперник був сильнішим.

"Олімпійські ігри — це зовсім не той рівень, на якому ми були попередні кілька років. На першому ж заїзді тут ми зрозуміли, що ті, з ким ми ганяли, вже підросли. Тут наша тактика вже не працювала. Треба було лише йти ва-банк", — додав Дмитро Даниленко.

Більше новин спорту:

Прямий ефір