У застосунку "Армія+" авторизувалися 52 000 військових — перші відгуки

Застосунок "Армія+". Ілюстрація: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Станом на 11 серпня, 52 000 українських військових авторизувалися в мобільному застосунку "Армія+". Мобільний додаток отримав як конструктивну критику, так і позитивні відгуки, повідомляє "Дім" з посиланням на Укрінформ.

Застосунок "Армія+" покликаний звільнити військовослужбовців від паперової роботи, адже дозволяє подавати рапорти онлайн. 

"Ми вже маємо 52 тисячі успішних авторизацій в "Армії+". Це 51 військова частина, яка вже успішно впровадила використання даного застосунку. Рапорти проходять увесь процес і зараз опрацьовуються системами електронного документообігу. Ми плануємо сконцентруватися на впровадженні, щоб роз'яснити військовим, як перейти на новий електронний спосіб подачі рапортів, який спростить їхнє життя, а також прискорення нових функцій, про які вже говорили: курс навчання й електронні документи у застосунку. Це посвідчення військового", — сказала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За її словами, скептики казали, що "Армія+" — марна справа, яка викличе лише неприйняття і саботаж. Міноборони гнучко реагує на відгуки користувачів — відбувається виправлення технічних моментів, які стосуються обліку військових, котрий здійснює територіальний центр комплектування.

"Ми плануємо зараз реалізувати онлайн-рекрутинг в кілька кліків, щоб наші громадяни та громадянки могли дуже швидко мобілізуватися або підписати контракт. Ми вже пропрацювали перший повний процес, який повністю готовий, і проводимо роботу з командою розробників, щоб якомога швидше реалізувати це в "Резерв+", — додала заступниця міністра оборони.

Направлення на ВЛК планується реалізувати до кінця 2024 року. Його можна буде згенерувати через застосунок самостійно. Завдяки реалізації цієї функції можна буде проходити військово-лікарську комісію без додаткового візиту до ТЦК. Цим можуть скористатись люди, які планово мають пройти ВЛК, і люди, які мають перереєструвати свою обмежену придатність в певний період згідно з законом.

Команда, що працює над удосконаленням застосунку, постійно отримує звернення громадян щодо послуги "онлайн-відстрочка" для багатодітних сімей та студентів. Ця функція буде реалізована завдяки інтеграції з іншими державними реєстрами. Перші оновлення будуть стосуватися студентів денної форми навчання і багатодітних батьків.

Читайте також: В Україні з'явився застосунок "Армія+": які його функції та хто може ним користуватися

Прямий ефір