У Пекіні стартував фестиваль українського кіно

Фестиваль українського кіно у Пекіні. Фото: ukrinform.ua

У Пекіні триває фестиваль "Спогади й майбутнє: століття українського кіно", у рамках якого впродовж серпня жителям та гостям китайської столиці показуватимуть фільми українських кінорежисерів різних періодів. Про це повідомляє "Дім" з посиланням на "Укрінформ".

Фестиваль стартував із показу фільму "Тіні забутих предків" режисера Сергія Параджанова. Цього ж дня гості переглянули й сучасну комедійно-драматичну картину 2018 року українського кінорежисера Романа Бондарчука "Вулкан".

На відкритті заходу т.в.о. керівника посольства України в КНР Жанна Лещинська зазначила, що цей фестиваль є чудовою нагодою для гостей заходу познайомитися з традиціями й культурою українського народу.

"Український кінематограф представляє унікальні події та автентичні образи, передає голоси й історії, які визначають українську ідентичність", — сказала Лещинська.

За її словами, показані під час фестивалю фільми є не лише шедеврами світового кіномистецтва, а й духовною спадщиною українців, яка зберігає історії стійкості, винахідливості й сили духу українського народу.

"Цей фестиваль не просто свято кіно, але й заклик до дій та визнання життєво важливої ролі культури й мистецтва у зближенні народів та просування миру в сучасному світі", — наголосила український дипломат.

Нагадаємо, український фільм жахів "Морена" здобув головну премію від Tokyo Horror Film Festival у номінації "Найкращий художній фільм".

Читайте також: Мінкульт закликав Римську оперу скасувати виступи росіянки Нетребко

Прямий ефір