Велика Британія подарувала мистецькій бібліотеці у Львові понад 420 кг книг 

Книги від Британії. Фото: instagram.com/mystetska_biblioteka

Львівська муніципальна мистецька бібліотека отримала понад 420 кг книг, серед них понад 500 видань артбуків, альбомів, каталогів, художньої літератури, книжок про історію мистецтва чи художників. Посприяла збору книг оглядачка культури британського видання The Guardian Шарлотта Гіґґінс, повідомляє "Дім" з посиланням на бібліотеку в Instagram.

Британська письменниця і головна кореспондентка культурного відділу The Guardian Шарлотта Гіґґінс вирішила допомогти українській бібліотеці поповнити колекцію книг. Працівники бібліотеки здивувалися, коли дізналися, що до них прямує посилка вагою понад 420 кг. 

"Ми дуже довго чекали, щоби розповісти про це. І ось, вже можна. Адже частина цих книжок уже на наших полицях", — повідомили в Мистецькій бібліотеці.

Книжки відправляли з Лондона. Мистецька бібліотека тепер матиме артбуки, альбоми, каталоги, журнали, книжки про історію мистецтва та присвячені окремим художникам. Також у посилках було трохи художньої літератури. Книги передавали Gagosian Gallery, британський митець Stuart Shave американська дизайнерка Maureen Paley, шотландська письменниця Алі Сміт та багато інших.

Читайте також: Українці в Італії видали книгу "Як народжується писанка"

Прямий ефір