"Мені дуже і дуже складно": Ірина Хоменко зізналася, що друзі натякали, аби вона звернулася до психолога

Ірина Хоменко. Скриншот: kanaldim.tv

Ведуча програм "Ранок Вдома", "Хартійна кухня" та "Я не забуду" на телеканалі "Дім" Ірина Хоменко зізналася в інтерв'ю Afisha, що поки що не зверталася по допомогу до психолога ані для себе, ані для дітей, однак близькі натякали їй, що це варто зробити.

Ірина Хоменко каже, що багатьом українцям все ще складно зізнатися собі в необхідності психологічної допомоги і часто доводиться переборювати себе, щоб звернутися до спеціаліста.

"Психологічна підтримка необхідна мало не кожному. Просто чомусь люди досі вважають, що прийти за консультацією чи за допомогою до професіонала — це соромно. Натомість краще поділитися чимось з подругами, друзями… і те не всім. Люди не хочуть турбувати рідних і батьків, щоб ті теж не переживали", — говорить вона.

Сама ведуча поки що не зверталася до психолога, однак не виключає такого варіанту, тим паче, що друзі натякають.

"Особисто я поки не зверталася, але багато моїх друзів натякають на це, кажуть: "Іро, у тебе такі проєкти, особливо "Я не забуду", я не знаю, як ти його витримуєш. Як це переживаєш. Ми не можемо навіть подивитися, а ти спілкуєшся з героями, готуєшся до цих програм". Кожна людина має свою межу, з чим вона може впоратися. Звичайно, мені дуже і дуже складно, але поки я справляюся, якщо відчую потребу — обовʼязково звернуся за допомогою. Стосовно дитячої психотерапії і психоаналізу, консультацій — не зверталася, але я маю сусідку, яка якраз дитяча психологиня, і все, що мене турбує, я запитую у неї. Можливо, це і є свого роду консультація", — додала Хоменко.

Студія програми "Я не забуду"

Повна версія інтерв'юМи всі вчимося не ставити життя на паузу: інтерв'ю з ведучою телеканалу "Дім" Іриною Хоменко

Прямий ефір