Майстриня з Чернігова виготовляє патріотичні прикраси з бісеру для українців за кордоном

Прикраси Людмили з бісеру. Фото: instagram.com/milalavr.jewelry

Вже понад 10 років майстриня з Чернігова Людмила Лавровська плете з бісеру різноманітні прикраси. Після початку повномасштабного вторгнення жінка з сином переїхала до Тернополя. Її улюблена справа залишилася вдома, тож довелося починати все спочатку. Першим виготовила прапор України. Згодом до Людмили почали звертатися українці, які евакуювалися за кордон, і замовляли патріотичні прикраси. Більше про її унікальні роботи розповідається у сюжеті "Ранку Вдома".

Людмила Лавровська власною справою займається вже понад 10 років. Жінка плете з бісеру різноманітні прикраси: брошки, підвіски, сережки. Спочатку це було просто хобі під час роботи продавцем чи адміністратором салону краси. З роками захоплення переросло у повноцінну власну справу. В рідному Чернігові Людмилу вже добре знали, були постійні клієнти, доки Росія не пішла великою війною на Україну у лютому 2022 року. Тоді жінка з сином виїхали з міста і подалася в Тернопіль. 

У новому місті Людмила з перших днів взялася за роботу. Довелося купувати всі інструменти та матеріали з початку, адже все залишилося в Тернополі. Зізнається, що бісероплетіння тоді було для неї найкращим способом відволіктися і не думати про рідний дім, який довелося покинути. 

Прикраси Людмили з бісеру. Фото: instagram.com/milalavr.jewelry

Майстриня створила сторінки у соцмережах та стала демонструвати там свої роботи. Згодом до неї почали звертатися українці, які через повномасштабне вторгнення евакуювалися за кордон. Замовляли жовто-блакитні брошки її виробництва та інші патріотичні прикраси.

Після того, як російські військові відійшли від Чернігова, Людмила повернулася додому і там з новою силою взялась за роботу. Останнім часом Лавровська захопилася виготовленням сумок з бісеру чи джгута. Вироби Людмили носять в Німеччині, Литві і навіть за океаном. Частину коштів від кожної проданої речі жінка перераховує на ЗСУ.

Прикраси Людмили з бісеру. Фото: instagram.com/milalavr.jewelry

Читайте також: Українка в Литві виготовляє популярний японський десерт — моті

Прямий ефір