Зірка "Ліги сміху" Іван Люленов планує запустити YouTube-блог про українську мову

Іван Люленов. Скриншот: kanaldim.tv

Гуморист та співак з молдавським громадянством Іван Люленов став відомим завдяки участі його команди "Стояновка" у проєкті "Ліга сміху". У новому випуску подкасту "Олега френди" на YouTube-майданчику телеканалу "Дім" він зізнався, що перестав писати жарти, вивчив українську мову і планує свій YouTube-блог про мову.

У розмові з Олегом Борисовим Іван розповів, що на початку повномасштабної війни, не знаючи українську, він писав коротенькі пісні російською для молдавської аудиторії.

"Це було від душі. Я хотів щось писати, але не знав української — у мене не було слів. Я писав те, що міг. Тоді був на це попит, бо почали розганяти, що ось-ось і в Молдові почнеться (війна, — ред.) — всі були з валізами і на стрьомі. Мені подобалося на початку це робити, а потім воно стало неактуальним уже", — розповів він.

Зараз Люленов думає над тим, щоб знімати на YouTube свій блог про українську мову і її вивчення, щоб своїм прикладом надихати українців використовувати її у повсякденні.

"Думаю, робити щось, пов'язане з мовою. Розповідати, які слова мені подобаються, які прислів'я я для себе відкриваю. Це просто комедія спостереження — те, що відбувається зі мною. Коли я говорю про мову, я відчуваю, наскільки це гостре питання. Я, на приклад, відчуваю на собі певну відповідальність, адже я — молдаванин і розмовляю українською. Це може бути прикладом для когось. Так, можливо, вони не перейдуть одразу, але це насіння буде закладатися в них потроху. Я перейшов, тому що це класна мова, я хочу нею спілкуватися і тому, що 24 лютого вибухнула ракета. Тут не може бути якихось дискусій", — додав він.

Читайте також: Батл найпопулярніших коміків: Юрій Ткач та Лєра Мандзюк склали іспит з українознавства у "Блокпост шоу"

Прямий ефір