Збирає мільйони на ЗСУ та допомагає українцям покращити ментальний стан — історія тренера з йоги

Павло Гончарук. Скриншот: kanaldim.tv

Завдяки гімнастиці йогів за 15 хвилин можна оптимізувати свій психоемоційний стан. У цьому переконаний йог з 12-річним досвідом Павло Гончарук. Він допомагає українцям покращити фізичне та ментальне здоров'я під час війни. Окрім того, чоловік створив рух під назвою "Йога поліція", який збирає мільйонні донати для ЗСУ, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Народився Павло в Чернівцях. З дитинства був дуже хворобливою дитиною, ненавидів спорт. У 12 років захопився музикою, навчився грати на різних інструментах та вів справжнє рок-н-рольне життя. У 18 років здоров'я погіршилося. Після госпіталізації Павло випадково дізнався про йога майстра світового рівня Андрія Сідерського. Пішов на пробне заняття до його учня та відразу зрозумів, що знайшов своє покликання.

Павло почав займатися щодня. Вивчав, як функціонує тіло та психіка людини, і помітив, який великий вплив на нього має практика. Його внутрішній стан змінився, а здоров'я покращилося в рази.

Дев'ять років поспіль Павло практикував і навіть не думав про викладання. Проте знайомі почали його про це просити. Тож він став викладачем, відкривав школи й курси для інструкторів, викладав гімнастику йогів в Одесі та Дніпрі. У 2020 році переїхав до Києва.

Коли почалась повномасштабна війна, він збагнув, що вплинути на ракети не може, але може допомогти людям в інший спосіб. І став проводити безоплатні онлайн тренування у соцмережах.

"Спочатку це був хаос. З часом все стабілізувалася. Мені стало більш-менш ясно, як це можна робити так, щоб допомагати не тільки своїм знайомим, а й усім, кому це необхідно", — зізнався йог, волонтер Павло Гончарук.

Дуже швидко зросла кількість його підписників. Павло проводив тренування за тренуванням для тисяч українців. Згодом започаткував марафон йога-підтримки, з допомогою якого зібрав 100 000 гривень для Третьої окремої штурмової бригади, а за два тижні другого марафону — понад 1 000 000 для бойового підрозділу Falcon Force.

Павло став частиною підрозділу Falcon Force, почав конкурс, почав впроваджувати практики для відновлення фізичного та психоемоційного стану бійців і створив волонтерський рух Йога-поліція. Через деякий час провів офлайн заняття на Пейзажній алеї, де зібралось понад 100 людей, і наважився на ще один онлайн.

"Тоді ми за два тижні на марафоні зібрали півтора мільйона гривень. Я сам у це не вірю. Втім, ми це зробили. За гроші, які на той момент зібрали, купили машину, РЕБ, дві "пташки", рації, "старлінк" та деякі дрібниці", — додав йог.

Павло разом з підрозділом Falcon Force планує створити виробництво дронів. Також волонтер долучився до Українського легіону як інструктор з гімнастики йог, а також почав співпрацю з державними проєктами, що спрямовані на організацію оздоровчої рухової активності громадян.

Читайте також: Мільйон на катери для ГУР зібрав український рок-гурт 

Прямий ефір