"У мене є троє дітей, і кожен має право на дитинство": Лілія Ребрик не змушує старших дочок допомагати з молодшою

Лілія Ребрик з дочками. Фото: instagram.com/liliia.rebrik

У березні 2024 року українська акторка, ведуча проєктів "Ранок Вдома" і "Дочекаюсь" Лілія Ребрик втретє стала мамою. Молодшу доньку назвали Аделіна. Крім неї у Лілії Ребрик та Андрія Дикого є ще двоє дітей: Діана (2012 року народження) і Поліна (2018). В інтерв'ю "Коротко про" артистка розповіла, що не змушує старших дочок няньчитися з новонародженою, адже не хоче забирати в них дитинство.

Вже за місяць після народження Аделіни Лілія Ребрик повернулася до роботи в театрі та на телеканалі "Дім". Поєднувати зйомки та материнство їй допомагає чоловік.

"Андрій мені дуже допомагає. Це дуже важлива для мене тема. Коли народилася Поля, ми собі поставили установку, що ніколи не говоримо: "Діано, ти вже старша, ти маєш зрозуміти". Та нічого вона не має зрозуміти! Вона має залишатися такою ж дитиною, як і була. Якщо вона захоче, відчує, що необхідна допомога, вона це зробить. Дуже хочеться, щоб діти самі до цього приходили: "Мамо, що тобі допомогти?" — каже ведуча.

Коли її старші дочки за власним бажанням проявляють знаки уваги та турботи — це найвища похвала для Лілії Ребрик. Вона поділилася одним із нещодавніх таких випадків.

"Нещодавно, перед хрестинами, нам терміново треба було купити Діані і Полі взуття, бо вже повиростали. Залишили Адель вдома з Андрієм, а самі швиденько побігли в торговельний центр на шопінг. Діана була зі школи і каже: "Мамо, я голодна". Ми замовили їжу, дівчата сіли за стіл чекати. Підходжу до них, навіть не звернула увагу, що біля столу лише два стільці, розумію, що зараз заберемо наше замовлення і швиденько побіжимо міряти взуття. Раптом Діана мовчки встає, йде за сусідній стіл, бере для мене ще один стілець і каже: "Мамуль, сідай". Наче дрібничка, але до сліз", — поділилася вона.

Ведуча намагається створити саме такі теплі, турботливі стосунки у своїй родині. Іноді кажуть: "Та у вас уже дві няньки!", проте Лілія Ребрик не згодна з такими твердженнями — у неї три дитини, котрі мають робити те, що притаманно саме їхньому віку.

"Немає в мене двох няньок! У мене троє дітей, і кожний має право на дитинство. Я не читаю якоїсь спеціальної літератури, я дуже інтуїтивна мама. Виховувати дітей потрібно своїм прикладом, чим я і займаюся. (...) Попросити про допомогу я можу, якщо потрібно. Але ніколи не навішу на дитину ярлики, що ти доросла і маєш все розуміти. Вона не доросла, вона просто старша", — додала вона.

Читайте також:

Прямий ефір