Допомога українцям, які пережили полон, від юристів та психологів у YOUkraine hub — подробиці 

Допомога звільненим з полону. Скриншот: www.kanaldim.tv

YOUkraine hub — це простір для взаємопідтримки й допомоги тим, хто пережив російський полон. Хаб працює за принципом "свої для своїх". Як зазначає захисниця Маріуполя Валерія Суботіна, подібні заклади потрібні для зустрічей й спілкування між оборонцями з досвідом полону. Які послуги надають в хабі та як розвиватимуть проєкт, дізнавайтеся в "Ранку Вдома".

YOUkraine.Hub — простір довіри для зустрічі колишніх військовополонених. Ініціаторка та директорка YOUkraine.Hub, захисниця Маріуполя, Валерія Суботіна провела у російському полоні майже рік. Ворог вбив її коханого. Пара побралася за два дні до загибелі Андрія в будівлі оточеного окупантами заводу "Азовсталь".

В YOUkraine.Hub про свої переживання Валерія може поговорити з тими, хто її точно зрозуміє. Адже функціонування простору для військових відбуватиметься за принципом "свої для своїх".

"Зі свого досвіду можу сказати, що я могла та досі можу говорити відверто про найболючіші моменти. Говорити про це мені хочеться саме з тими, хто так само пройшов полон. Ми розкидані по різних підрозділах, дуже маленький відсоток полонених звільнився з армії", — пояснила захисниця Маріуполя, директорка YOUkraine.Hub Валерія Суботіна.

Створити простір YOUkraine.Hub захисниці допомогли друзі.

"Багато наших захисників, які повернулися з полону, дуже швидко пройшли реабілітацію, та повернулися на фронт. Багато полонених повернулись в нікуди. Це жителі Маріуполя та Донецької області, у них немає дому, їм дуже складно інтегруватися, привести до ладу документи, влаштуватися на роботу. Ми з цим допомагаємо. У нас є соціальний менеджер, є фахові юристи та адвокати, психологи", — заявила засновниця благодійного фонду YOUkraine.Hub Анна Мурашенко.

YOUkraine.Hub надає психологічну допомогу онлайн та офлайн. Втім, захисники та захисниці інколи хочуть просто зустрітися та поспілкуватися, додає благодійниця. Анна Мурашенко впевнена, що окрім держави, яка допомагає звільненими з полону, має бути й підтримка громадськості. Тому її організація доклала всіх сил, аби реалізувати проєкт оборонців Маріуполя. Найближчим часом організатори простору для колишніх військовополонених та ветеранів відкриють відділення YOUkraine.Hub в інших областях України.

Також цікаво:

Прямий ефір