Українська майстриня розігрує букети з мила, аби допомогти ЗСУ 

Тетяна Компанієць. Скриншот: www.kanaldim.tv

Тетяна Компанієць займається миловарінням та флористикою. Поєднати ці два заняття вона вирішила понад 10 років тому. Майстриня має справу виключно з якісними компонентами, а композиції продає, аби підтримати ЗСУ. Деталі —  у матеріалі "Ранку Вдома".

Диво-букети з мила власноруч виготовляє Тетяна Компанієць. Вона з Полтавщини. Миловаріння займається понад 10 років. Усе почалось, коли пішла в декрет. Спочатку жінка робила традиційне мило, а згодом захопилася мильною флористикою. До повномасштабного вторгнення у Тетяни завжди були клієнти з різних куточків України. Жінка мала чимало роботи. 

"Це був такий складний період. Ми переїхали до батьків, у приватний будинок. Перші чотири місяці я взагалі нічого не могла робити", — пригадує мильна флористка Тетяна Компанієць.  

Згодом Тетяна з родиною повернулася до власної домівки й вже там наважилась відновити свою справу. Зізнається, гадала, що нічого не вийде. Адже вважала, що нікому під час війни не потрібні її квіти з мила. Втім, після повернення додому почалися замовлення. Жінка почала працювати з новим завзяттям. Робила милі букети на продаж та для себе. Паралельно навчалася та знімала відео для соцмереж. Над кожною квітковою композицією майстриня працює не одну годину. Кожну квітку для букета треба підготувати окремо, залити у форму та почекати, поки застигне. 

"Декілька днів мені потрібно на виготовлення мила. Потім я збираю все. Треба один день, щоб зібрати букет. Довго працюю над найдрібнішими деталями, щоб квіти з мила було важко відрізнити від справжніх. Створюється об'ємний візуал. Здається, що воно як справжня. В мило додаю натуральні фарби та аромати. Таке мило не сушить шкіру, має приємний аромат", — зізнається майстриня. 

Віднедавна майстриня почала виготовляти й свічки у формі квітів. Поки є лише троянди, однак жінка на досягнутому зупинятися не збирається. 

"Це теж кропітка робота. На виготовлення однієї свічки йде десь близько півтори-дві години, залежно від розміру. Треба виливати кожну пелюстку, я роблю це на спеціальному силіконовому килимку", — резюмувала Тетяна Компанієць.

Майстриня часто проводить різні розіграші або ж благодійні акції для допомоги військовим. Крім того, частину коштів від продажу своїх букетів з мила та свічок перераховує на потреби ЗСУ. 

Також цікаво: Українка виготовляє біодинамічний сир на фермі в Карпатах

Прямий ефір