У Харкові працюють над відновленням роботи театрів

Прем'єра вистави "Падати. Літати" у Харкові. Фото: facebook.com/teatr.berezil

На початку 2023 року більшість театрів у Харкові відновили роботу, однак 28 березня на засіданні Ради оборони області заходи з аудиторією понад 50 осіб у приміщеннях без бомбосховища проводити заборонили. Частина театрів продовжила роботу, даючи вистави у локаціях з укриттям, частина — призупинила діяльність. При цьому у місті працюють кінотеатри. Наразі у Харкові напрацьовують механізм повного відновлення роботи театрів, повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Про це пише Укрінформ, передає телеканал "Дім".

"Будемо це питання розглядати, скоріш за все, за місяць. Ми дійсно опрацьовували питання відкриття театрів. Звичайно, що це має бути напряму пов'язано із забезпеченням безпеки глядачів. Бо сказати просто: "Повітряна тривога, всі виходьте на вулицю" — це неправильно. Як тільки будуть напрацьовані механізми, погоджені з усіма правоохоронними органами і силами оборони, ми це питання презентуємо", — сказав Синєгубов.

Розглядається як облаштування укриттів у театрах, так і можливість облаштування спеціальних безпечних просторів для проведення вистав. Другий варіант є менш вірогідним, оскільки безпечних локацій уже бракує.

"Окремі простори, де можуть виступати театри — це питання вже не працює. Цих майданчиків недостатньо. Також треба врахувати, що потрібні декорації і певні засоби для проведення вистав. Тому ця історія "не їде". Будемо опрацьовувати спершу формат найпростіших укриттів, а головне — алгоритм дій на випадок повітряної тривоги. У квітні плануємо це питання розглянути і, можливо, вже прийняти рішення", — додав начальник ОВА.

Читайте також: Картини у техніці ошибана замилували європейців — роботи української майстрині Тетяни Бердник

Прямий ефір