Тенісистка Даяна Ястремська стала першою українкою, яка ввійшла в півфінал Australian Open — турніру з серії Grand Slam

Даяна Ястремська. Фото: gettyimages.com

23-річна тенісистка Даяна Ястремська стала першою українкою, яка ввійшла в півфінал Australian Open 2024 року. Про це повідомив "Укрінформ", передає "Дім". 

Щоб вийти до півфіналу українка здолала 19-річну Лінду Носкову з Чехії. У рейтингу Жіночої тенісної асоціації Ястремська піднялася на 29 місце й стала третьою ракеткою України. Даяна стала першою в історії українкою в одиночних півфіналах Australian Open та загалом лише другою в "одиночці" на серії турнірів Grand Slam після Еліни Світоліної, яка виходила до півфіналів US Open-2019 та Вімблдону у 2019 та 2023 роках. Ястремська також стала другою з 1978 року тенісисткою в історії Australian Open, який вдалося пробитися до півфіналу через кваліфікаційний турнір, а не з основної сітки турніру. 

У півфіналі австралійського Grand Slam Ястремська зустрінеться з переможницею чвертьфіналу між "нейтральною" Анною Калінською та Цінь Вень Чжен з Китаю.

Турнір Grand Slam Australian Open-2024 проходить у Мельбурні з 14 до 28 січня. Призовий фонд становить 86,5 мільйона австралійських доларів.

Прямий ефір