Чиїм коштом добудують Музей Голодомору в Україні

Меморіал жертвам Голодомору. Фото: president.gov.ua

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт, який дозволить добудувати Музей Голодомору-геноциду коштом Уряду Канади. Сума фінансування становить 15 мільйонів канадських доларів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, повідомляє "Дім".

Комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкт №10361 за основу зі скороченням строку подання поправок і пропозицій наполовину.

"Ми тішимося з того, що є ресурс, який ми можемо спрямувати на добудову цього об’єкта, дуже важливого для нас як з політичного, так і з науково-музейного боку", — заявив на засіданні комітету т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Ухвалення змін до Закону "Про музеї та музейну справу" створить законодавчі умови для здійснення контролю за діяльністю Національного музею Голодомору-геноциду в умовах повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Також у Музеї з’явиться наглядова та експертна ради, до складу яких увійдуть представники фахових та наукових груп, міжнародних організацій закордонних українців і нащадки жертв Голодомору.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський ветував виділення 573,9 млн грн на музей Голодомору. Глава держави пояснив, що зусилля державних та місцевих органів повинні бути спрямовані на рішення, які наближають перемогу України.

Також цікаво: Відновлення постраждалих культурних об'єктів України відбуватиметься після війни — хто з цим допоможе 

Прямий ефір