"Театр — це малюнки на піску": актор В'ячеслав Довженко розповів про недоліки роботи в театрі та кіно

В'ячеслав Довженко. Фото: kanaldim.tv

Український актор театру та кіно, лауреат премії "Золота дзиґа" за найкращу чоловічу роль В'ячеслав Довженко став гостем програми "Точка опори" на телеканалі "Дім". В інтерв'ю він розповів, де, раптом що, він більше хотів би працювати режисером: у кіно чи в театрі.

"В кіно. Хай театр на мене не ображається, я його дуже люблю. Але театр — це малюнки на піску. Наче звучить трішки самозакохано, але в цьому випадку краще малювати на холсті. В театрі я отримую задоволення від того, що щовечора спілкуюсь із глядачем. Це живе спілкування, цей процес мене підживлює. Говорячи про режисуру, то хочеться робити те, в чому немає живого спілкування. Щоб зануритися повністю і зробити свою картину такою, як ти її бачиш", — пояснив він.

8 лютого на екрани українських кінотеатрів виходить стрічка "Інший Франко" про сина відомого українського поета Івана Франка — Петра. Головного героя зіграв В'ячеслав Довженко. Окрім нього у фільмі взяли участь Надія Левченко, Ахтем Сеітаблаєв та Ірина Кудашова. Режисером байопіку виступив Ігор Висневський, для якого ця стрічка стане повнометражним дебютом. 

Незабаром за участі В'ячеслава також мають вийти стрічки "Буча" про події, що відбулись у Бучі, Ворзелі та Гостомелі під час їх окупації Росією в лютому-березні 2022 року та "Будинок "Слово": Нескінчений роман" режисера Тараса Томенка — про Розстріляне відродження. У "Бучі" Довженко зіграв головного антагоніста — керівника російського військового підрозділу, який вчинив відомі всім звірства в містечках під Києвом, а у "Будинку "Слово" — поета і письменника Миколу Хвильового.

Повна версія інтерв'ю: Зйомки у фільмі "Буча", хейт за роль Петра I та недоліки роботи в театрі: актор В'ячеслав Довженко у програмі "Точка опори"

Нагадаємо, В'ячеслав Довженко — актор театру та кіно, заслужений артист України. З 2011 року працює в Київському академічному драматичному театрі на Подолі. Кар'єру в кіно розпочав, знявшись у телесеріалі Станіслава Клименка "Тарас Шевченко. Заповіт" (1997), в якому зіграв Пантелеймона Куліша. У повному метрі дебютував у ролі царя Петра І у фільмі Юрія Іллєнка "Молитва за гетьмана Мазепу" (2002), який був заборонений для показу в Росії. За виконання ролі командира бригади з позивним "Серпень" у фільмі Ахтема Сеітаблаєва "Кіборги" отримав премії "Золота дзиґа" та "Кіноколо" у категорії "Найкраща чоловіча роль". Був одружений з акторкою Ксенією Башою. Експодружжя виховує двох синів. 

Попередні випуски "Точки опори":

Прямий ефір