Ведуча "Кола спорту" Діана Звягінцева визнана найкращою спортивною журналісткою року 

Національний олімпійський комітет України (НОК) оголосив імена переможців Всеукраїнського конкурсу спортивних журналістів "Олімпійська Україна" 2023 року. Нагороду отримали українські журналісти та фотографи, які зробили найбільший вклад у популяризацію олімпійського руху в Україні.

Комісія НОК України "Преса та комунікації" розглянула конкурсні заявки у п’яти номінаціях: 

  • "Найкраще видання року", 
  • "Найкращий спортивний журналіст року", 
  • "Дебют у спортивній журналістиці "Відзнака імені Олександра Мащенка", 
  • "Спортивний телевізійний продукт", 
  • "Найкраща фотографія". 

Переможцями стали 15 найкращих журналістів і фотокореспондентів України.  Ведуча програми "Коло спорту" Діана Звягінцева отримала нагороду "Найкращий спортивний журналіст року. Тележурналіст".

"Дуже приємно і неочікувано для мене отримати цю нагороду. В 2020 році я вже перемагала у цьому конкурсі, щоправда в номінації "Дебют року у спортивній журналістиці". Тоді я тільки починала свій шлях, великими очима спостерігаючи за Майстрами спортивної журналістики — такими як Євген Зінченко, Андрій Ковальський та Руслан Свірін. Тоді я лише могла мріяти про те, що за три роки стану найкращою.  Ця нагорода показує мій прогрес та розвиток. Але за кожним успіхом стоїть величезна команда. Тож ця перемога всієї нашої спортивної редакції, мого чоловіка та моїх батьків, для яких я завжди найкраща. Вони дивляться кожен ефір та підтримують. Дуже хочеться, аби наступного року ми знову взяли участь в цьому конкурсі і перемогли, але тепер уже як найкраща спортивна програма. Це дуже важливо для нашої редакції, і я впевнена, що ми до цього прийдемо", — прокоментувала Діана Звягінцева. 

Серед переможців також Михайло Шафір ("Найкращий спортивний журналіст року. Друковане видання"), Ілля Мандебура ("Найкращий спортивний журналіст року. Електронне видання"), Олена Котляр ("Найкращий спортивний журналіст року. Радіожурналіст"), Руслана Сивак ("Дебют у спортивній журналістиці "Відзнака імені Олександра Мащенка"), Лілія Духно ("Спортивний телевізійний продукт. Інтерв’ю"), авторська група фільму "Віктор Чукарін" ("Спортивний телевізійний продукт. Документалістика (фільм, репортаж)"), Гордій Єрмак ("Спортивний телевізійний продукт. Спорт під час війни"), Тетяна Самсонюк ("Спортивний телевізійний продукт. Спортивна циклічна програма"), Дар’я Рубан ("Спортивний телевізійний продукт. Спортивне життя регіону / країни"), Сергій Гомон ("Найкраща спортивна фотографія. Фотограф-професіонал"), Андрій Фігурський ("Найкраща спортивна фотографія. Фотограф-аматор") та Влад Коваленко ("Найкраща спортивна фотографія. Юний фотограф").

У номінації "Найкраще видання року" переможців обрано не було, але серед матеріалів конкурсантів були дуже змістовні та цікаві роботи, які комісія вирішила відзначити, запровадивши додатково ще дві нові номінації — "Діджитал-проєкт року" та "Найкращий регіональний проєкт про спорт", в якому перемогли Base of Ukrainian sports ("Діджитал-проєкт року") та Васильєв Денис (програма "Запорізька сила" — "Найкращий регіональний проєкт про спорт").

"Коло спорту" — це огляд актуальних спортивних подій, авторський погляд на тенденції сучасного спорту, а також ексклюзивні коментарі та інтерв’ю зі знаковими особистостями — спортсменами, чемпіонами, тренерами, менеджерами, посадовцями, на яких сьогодні лежить велика відповідальність за спортивне життя України в умовах війни.

Дивіться проєкт "Коло спорту" з Діаною Кондратюк на каналі "Дім" щоп'ятниці о 21:00, а також на сайті та на YouTube-майданчику каналу "Дім".

Прямий ефір