Битва за плей-оф Ліги чемпіонів: "Шахтар" готується до вирішального фіналу 2023 року

ФК "Шахтар". Фото: facebook.com/fcshakhtar

Остання гра без сумнівів і компромісів, турнірна доля спонукає донецький "Шахтар" діяти наполегливо і активно. У матчі групи Ліги чемпіонів проти "Порту" донеччани мають показати усі риси характеру лідерів для вирішальної перемоги. Про передчуття гри року від українських чемпіонів розповідається у програмі "Коло спорту" на телеканалі "Дім".

Необхідність виграшу у виїзному поєдинку наочно пояснює турнірна таблиця. Однак до її цифр і чисел слід додати важливу інформацію — за рівної кількості очок "Шахтар" поки що поступається "Порту" через поразку у домашньому для донеччан Гамбургу. 1:3 на старті у вересні, коли у складі "Шахтаря" відзначився голом Кевін Келсі, а найточнішим у "Порту" був Галено, який двічі завершував гострі випади суперника українського чемпіона. Відтоді здобутки команд відбувалися в основному завдяки перемогам над бельгійським клубом "Антверпен". Але "Шахтар" ще зміг блискуче переграти "Барселону". Після багатоходової комбінації та голу Данила Сікана про український клуб захопливо говорила уся футбольна Європа. "Порту" ж поступився "Барсі" двічі. Каталонці вийшли до плей-оф Ліги чемпіонів, а на ще одне місце там якраз і претендують "Шахтар" та португальський клуб. 

"Ми говоритимемо про "Шахтар", коли безпосередньо стикнемося з грою проти нього. Про наші великі амбіції вийти до плей-оф: це відбувається щороку, іноді ми виходимо до наступного етапу раніше, іноді — після останньої гри, а іноді взагалі не виходимо", — сказав головний тренер ФК "Порту" Сержіу Консейсау. 

Наставник "Порту" — досвідчений реаліст. Він розуміє, що попереду — відчайдушний фінальний матч, у якому "Шахтар" прагнутиме переписати історію і виграти, забивши більше ніж у 2014-му. Тоді суперники так само грали у Порту у грудні. "Шахтар" передував у рахунку після голу Тараса Степаненка, але наприкінці гри господарям поля вдалося врятуватися від поразки. Забив Венсан Абубакар. Нині нічия хіба що у планах "Порту". Вирішальний момент і підсумок боротьби відбудеться 13 грудня

Більше з "Кола спорту":

Прямий ефір