Дружина військового взяла грант та відкрила у Бучі центр розвитку інтелекту Smartum

Учні Академії розвитку інтелекту Smatrum. Скриншот: kanaldim.tv

Вчителька історії, дружина захисника Наталія Плахотнюк відкрила у Бучі академію розвитку інтелекту Smartum. Тут розробили власну онлайн-платформу та навчають дітей за спеціальними методиками. Заклад відкрили за підтримки грантової програми "єРобота", йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

В Академії розвитку інтелекту Smartum розробили власну онлайн-платформу та навчають дітей за спеціальними методиками. Вони спрямовані на встановлення нових нейронних зв'язків.

"Ментальна арифметика, коли діти рахують в уяві, змушує дві півкулі мозку працювати одночасно. У дітей покращується пам'ять, діти краще опрацьовують будь-яку інформацію, швидше ухвалюють рішення. Також це сприяє впевненості", — розповіла керівниця академії Наталія Плахотнюк.

В освітньому закладі навчаються 48 дітей та працюють два тренери. Крім ментальної арифметики, у програмі заняття з читарики, ліберики, англійської мови та підготовка до школи. Двічі на тиждень діти відвідують академію, решту часу триває навчання на онлайн-платформі. За успішне виконання завдань учні Smartum отримують бонуси. Навчальний процес максимально гейміфікований. Це мотивує дітей та підвищує якість знань.

До початку повномасштабного вторгнення Росії Наталія Плахотнюк працювала в приватній школі та давно мріяла відкрити власну справу. Після 24 лютого 2022 року дружині військового довелося покинути Бучу. Жінка з дітьми виїхала на захід України, а після деокупації Київської області повернулася додому. Побачене в Бучі шокувало. Місто було фактично зруйноване. Жінка намагалася триматися, задля дітей.

"Наша квартира лишилась цілою. Нам обстріляли двері та вікна. В маминій квартирі був штаб, де зруйнували все, що могли", — зізнається Наталія Плахотнюк.

Наталія Плахотнюк здавалося, що розпочинати бізнес не на часі. Втім, коли зрозуміла, що війна на довго, то почала шукати шляхи для запуску власної справи. Подала заявку до програми "єРобота".

На реалізацію проєкту дружина військового отримала 250 000 гривень. До цієї суми додала власні заощадження та наприкінці серпня 2023 року відкрила дитячий навчальний центр у Бучі. Так здійснилася давня мрія жінки.

До речі, Наталія Плахотнюк розпочинала свій педагогічний шлях вчителькою історії в школі на Луганщині. Потім працювала на Чернігівщині. Бачила різні освітні заклади та методики навчання. Тож добре розуміла, якою має бути сучасна освіта в Україні.

Наталія Плахотнюк мріє відкрити власну школу, де б діти навчалися в комфортних умовах та всебічно розвивалися. Звісно, ментальна арифметика та гейміфіковані завдання, якими так захоплюються школярі, неодмінно будуть у програмі навчального закладу.

Також цікаво:

Прямий ефір