Долучився навіть Борис Джонсон: Київська кільцева електричка запустила проєкт, що надихає

Київська кільцева електричка. Скриншот: kanaldim.tv

Kyiv City Express розпочав свою роботу після початку повномасштабної війни. На той час це був єдиний громадський транспорт, який дозволяв киянам дістатися з одного берега Дніпра на інший. Нещодавно Київська кільцева електричка заговорила голосами відомих політиків, спортсменів, зірок шоубізнесу, йдеться у матеріалі програми "Ранок Вдома".

Київська кільцева електричка заговорила голосом Бориса Джонсона та інших відомих особистостей! Тепер усі 20 станцій маршруту потяга оголошують політики, спортсмени й зірки шоубізнесу.

"Ми вже перевезли понад п'ять мільйонів пасажирів. Все київське кільце охоплюють реконструйовані електропоїзди, які відремонтовані на власних потужностях "Укрзалізниці". Вони є інклюзивними. Тобто вони мають пандуси, розширені вбиральні для людей з інвалідністю та спеціальні місця для людей з інвалідністю", — пояснює речниця пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Анастасія Золотарьова.

Електричка не зупиняється під час повітряних тривог. Компанія також додала вечірні рейси, щоб пасажири мали змогу дістатися з вокзалу в будь-який кінець міста до комендантської години.

"Ми намагаємося дати якісь додаткові цінності нашим пасажирам. Тобто зробити це не просто поїздкою з точки А до точки Б, а чимось, що може запам'ятатися людині. Звідси й виникла ідея до Дня залізничника зробити нові оголошення по всьому київському кільцю", — додає Анастасія Золотарьова.

За півтора місяці роботи всі зупинки отримали нове озвучення, до якого долучились відомі українці. Серед них футболіст Андрій Шевченко, котрий оголошує станцію "Лівобережна". Співачка Джамала оголошує "Протасів Яр", телеведучий Дмитро Комаров "Вокзальну".

"Більшість з тих 20 українських відомих людей, які оголошують станції, насправді є постійними клієнтами "Укрзалізниці". Ми давно з ними знайомі. Вони підтримують компанію, тож це було нескладно попросити їх записати  кілька фраз", — резюмує Анастасія Золотарьова.

Ще більшої оригінальності проєкту додають цікаві факти про місцевість або ж слова, що надихають. Приміром, голос ведучої шоу "Тихий вечір" на телеканалі "Дім" Олени Кравець можна почути на станції "Почайна". Оголошуючи зупинку, вона говорить не лише про прекрасні краєвиди столиці, а й про кохання.

"Ви знаєте мені потім мені люди, які організували це, надсилали мені декілька коментарів. Я вам хочу сказати, що є ось це відчуття, що все недарма. Люди вдячні за те, що все набуває інших сенсів. Ти дійсно з цікавістю слухаєш оголошення зупинок і іноді навіть замислюєшся ще над чимось", — зізналася ведуча шоу "Тихий вечір" Олена Кравець.

В "Укрзалізниці" радіють, що цей маленький проєкт припав до душі киянам. Представники перевізника обіцяють продовжувати дарувати краплину позитиву в ці непрості для країни часи.

Також цікаво:

Прямий ефір