День народження Джона Гальяно та ухвала закону про Голодомор в Україні — 28 листопада в історії

Зустрічаємо вівторок, 28 листопада, з "Ранком Вдома"! Про визначні події, міжнародні та українські свята, дні народження відомих людей дізнавайтеся у нашій традиційній рубриці "День в історії".

Стиль — це особливість, впевненість і спокуса, вважає кутюр'є Джон Гальяно. Він народився 28 листопада 1960 року. Епатажність та яскраві деталі — особливості його колекцій. Кутюр'є був креативним директором "Живанши" та "Крістіан Діор".

28 листопада 1974 року рок-музикант Джон Леннон виступив востаннє. Лідер гурту The Beatles вийшов на сцену "Медісон-сквер-гарден" під час концерту Елтона Джона. Разом вони виконали три пісні. Через шість років 40-річного Леннона застрелили.

28 листопада 2006 року Верховна Рада України ухвалила закон "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні". Першим про Голодомор написав британський журналіст Гарет Джонс під час поїздки в Україну, журналіст бачив, як блукають голодні діти, чув стогони людей і крики: "У нас немає хліба, ми вмираємо". Станом на сьогодні понад 30 країн світу офіційно визнали Голодомор геноцидом українського народу.

Цього дня відзначають Всесвітній день співчуття. Це свято запропонував відзначати індійський поет, журналіст і кінопродюсер Прітіш Нанді.

Супер успішному фільму "Крижане серце" виповнюється 10 років. Історії про пригоди безстрашних сестер Анни та Ельзи, а також їхніх вірних друзів, вигадали за мотивами казки про "Снігову королеву". Фільм отримав безліч нагород, серед них два "Оскари" за найкращий анімаційний фільм та найкращу оригінальну пісню головну.

Більше про цей день в історії дивіться у матеріалі програми "Ранок Вдома"!

Прямий ефір