Білизна для жінок із мастектомією — проєкт 15-річної українки

Анна Лисенко справа. Скриншот: kanaldim.tv

15-річна жителька Запоріжжя Анна Лисенко розробила білизну для жінок, які пережили операцію з видалення молочної залози. Організація STEM is FEM разом із брендом жіночої білизни brabrabra організував освітній офлайн-модуль "Легка промисловість". Дівчина пройшла відбір і стала однією із його учасниць, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Анна Лисенко розробила білизну для жінок, які пережили операцію з видалення молочної залози. Ця колекція створена для будь-яких вікових груп. Білизна підходить жінкам, які відчувають себе комфортно без грудей.

"Є жінки, яким буде зручніше, наприклад, з протезом. Це також нормально. Втім, моя білизна для тих, хто хоче відчувати себе комфортно після операції", — пояснює переможниця освітнього конкурсу Анна Лисенко.

Анна Лисенко сумлінно навчається у 10 класі Запорізької школи-інтернату "Козацький ліцей". Захоплюється скрапбукінгом, IT та відвідує цікаві освітні модулі, які влаштовує громадська організація STEM is FEM.

Дівчина пройшла конкурсний відбір і стала однією з 30 учасниць дводенного навчального модуля "Легка промисловість". На модуль завітали й представники українського бренду жіночої білизни brabrabra. Після першого навчального дня дівчатам дали завдання розробити спіднє. Ідея створення бра для жінок із мастектомією в Анни Лисенко виникла одразу. Дізнавшись більше про мастектомію, дівчина розробила презентацію та створила колекцію під назвою "Це не недолік, це інша краса".

"Моя колекція складається з двох комплектів. Один для малої повнотної групи, інший — для великої. Це трусики бразиліани та бра з однією безкаркасною чашкою. Інша частина — це просто тканина, на якій є вишивка у формі квітів на місці шраму. Білизна може бути в різних кольорах, зшита з бавовни із додаванням еластану", — пояснює Анна Лисенко.

Завдяки освітньому модулю Анна Лисенко отримала можливість два тижні стажуватися в одному з українських брендів жіночої білизни. Дівчина має намір обов'язково реалізувати проєкт пошиття білизни, попри те, що мріє про кар'єру в IT.

Також цікаво: Одягни жінку-воїна і вона врятує світ: волонтери показали процес створення форми для захисниць України

Прямий ефір