А я вже сказала все це 8 років тому, — Світлана Тарабарова про пісні про війну

Світлана Тарабарова. Скриншот: kanaldim.tv

У програмі "Точка опори" українська співачка і композиторка Світлана Тарабарова зізналася, що виклала 22 лютого 2022 року свою пісню "Хочу жити без війни", яка вийшла ще 2015-го, бо передчувала, що щось трапиться.

Артистка також розповіла, що зі своїм чоловіком і директором за сумісництвом Олексієм Бондарем стали, певно, першими, хто в 2014 році дав концерт для військових.

"Війна для мене і для моєї родини почалася в 2013 році. Я завжди дуже соромлюся розповідати про це, але, мабуть, ми з чоловіком були першими, хто в 2014 році дав концерт для військових. Восьмого березня я була в Херсоні, коли чоловік сказав, що за 50 кілометрів стоять військові, і запропонував їх підтримати. Ми взяли маленький пультик, дві колонки і приїхали на блокпост. Тоді я вперше побачила військового у всьому спорядженні — це було дуже страшно. Він каже: "Чого приїхали?". А ми: "Впустіть поспівати, підтримати", — розповіла вона.

Протягом 2014-го і початку 2015-го Світлана Тарабарова писала альбом "Вірю.Знаю". Він вийшов восени 2015 року. Композиція "Повертайся живим" з нього стала неофіційним гімном АТО.

"Тоді моя душа кричала і, слава богу, була почута. Тому, коли почалося повномасштабне вторгнення, я така: "А я вже сказала все це вісім років тому". На жаль, пісні актуальні. На жаль, будуть такими ще багато-багато часу", — сказала Світлана.

Повна версія інтерв'ю: Третя дитина, хейтери, підтримка ЗСУ з 2014 року і помилка Потапа: співачка Світлана Тарабарова — гостя "Точки опори"

Нагадаємо, Світлана Тарабарова — співачка, композиторка, авторка пісень та музична продюсерка. Народилася у Херсоні. З 2014  року засуджує російську агресію і їздить з благодійними концертами у військові частини, госпіталі та зони бойових дій. Нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну батьки Світлани опинилися в окупованому Херсоні. Їх вдалося евакуювати з-під обстрілів лише після деокупації міста. Одружена з Олексієм Бондарем, який є її директором. Подружжя виховує трьох дітей. 

Попередні випуски "Точки опори":

Прямий ефір