Казали, що це просто хайпова тема, і я на горі людей хайпую, — Ахтем Сеітаблаєв про свої воєнні фільми

Ахтем Сеітаблаєв. Фото: kanaldіm.tv

Український актор та режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв прокоментував у програмі "Точка опори" закиди про те, що він хайпує на темі війни у своїх фільмах.

"Таке закидають постійно, ще з "Хайтарми". Казали, що це просто хайпова тема і я на горі людей хайпую. Однак це стрічка про одну з найтрагічніших сторінок життя народу, до якого я маю честь належати (про сталінську депортацію кримських татар у травні 1944 року, — ред.). Потім закидали про "Кіборгів", — каже режисер.

Ахтем Сеітаблаєв додає, що нічого поганого в таких закидах не бачить, оскільки стосовно будь-якого творчого продукту мають існувати різні думки і погляди. 

"Це не завадило нам зняти ані "Хайтарму", ані "Кіборги", ані "Мирний-21". Я вдячний, що у своїй команді маю людей, які доволі гостро розказували про доречність зйомок кіно про історію, яка ще триває", — говорить він.

На початку 2023 року стало відомо, що Ахтем Сеітаблаєв приступив до роботи над новим художнім фільмом, який отримав робочу назву "Ласкаво просимо до пекла". Однак, як стало відомо, роботу над цим проєктом призупинили через "певні розбіжності".

Повна версія інтерв'ю: Про зйомки "Мирний-21", останню зустріч із мамою та спогади про Крим: Ахтем Сеітаблаєв у "Точці опори"

Нагадаємо, Ахтем Сеітаблаєв — український актор і режисер. Походить з родини депортованих кримських татар. Заслужений артист Автономної Республіки Крим. Найвідоміші режисерські роботи: "Хайтарма" (2012), "Кіборги" (2017), "Захар Беркут" (2019). За участь у фільмі Нарімана Алієва "Додому" отримав нагороду за найкращу чоловічу роль на сьомому Міжнародному Босфорському кінофестивалі. Керує культурним простором "Кримський дім". З початку повномасштабного вторгнення приєднався до сил територіальної оборони. 10 грудня 2022 року отримав почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних сил України. Розлучений, має трьох дітей та онуків. 

Попередні випуски "Точки опори":

Прямий ефір