Це не лише збір коштів, це справа честі, — організаторка виставки українського мистецтва в Атланті

Експонати виставки українського мистецтва в Атланті. Скриншот: kanaldim.tv

В американській Атланті проходить артвиставка на підтримку українців. Її організували у галереї, яка спеціалізується на сучасному мистецтві з усіх куточків світу. Для виставки зібрали 30 робіт українських митців. Серед експонатів — 25 картин і 5 скульптур. Організаторка виставки Каріма Макфарлейн зізналася, що реалізувати цей проєкт було справою честі. Деталі — у матеріалі "Ранку Вдома".

Знайомляться з сучасним українським мистецтвом та збирають кошти, щоб наблизити перемогу над російським агресором. В американській Атланті проходить виставка на підтримку українців. Її організували у галереї, яка спеціалізується на сучасному образотворчому мистецтві з усіх куточків світу. Засновниця галереї, відома в Атланті, громадська активістка Каріма Макфарлейн.

"Допомога Україні — це дуже особисте для мене. Ми всі знаємо, що зараз в Україні йде війна. Тут, в Атланті, я бачу, наскільки українці й інші жителі нашого міста згуртовані у питанні допомоги Україні. Це дійсно велика справа, справа честі", — зізналася власниця галереї Каріма Макфарлейн.

Для виставки зібрали 30 робіт сучасних українських митців. Серед експонатів —  25 полотен живопису та п'ять скульптур. Автори відомі в Україні та світі: Тата Колесник, Поліна Кузнєцова, Тарас Гайда, Наталія Карпінська.

"Демонстрація краси —  це найсильніше, що є у світі. Коли ти показуєш красу, люди возз'єднуються й розуміють, наскільки гарна у нас країна, які красиві українці, який сильний наш дух", — вважає представниця Art Territory Ukraine Ольга Горман.

Проєкт Art Territory Ukraine об'єднує українських митців-емігрантів. Учасники проєкту вірять в силу культурної дипломатії, тому регулярно організовують виставки та фестивалі, на яких знайомлять американців з творами сучасних українських митців.

Усі представлені на виставці роботи продаються. Частина коштів адресуються до гуманітарної організації Help Ukraine, яка від першого дня повномасштабної агресії Росії передає в Україну необхідні медикаменти, генератори та інші необхідні речі.

Також цікаво: Знайомлять німців з Україною: у Дрездені експонують роботи українських художників різних століть

Прямий ефір