Перший знімок томографа та день народження Клаудії Шиффер — 25 серпня в історії

Зустрічаємо п'ятницю, 25 серпня, разом із "Ранком Вдома"! Про визначні події, міжнародні та українські свята, дні народження відомих людей дізнавайтеся у нашій традиційній рубриці "День в історії".

Цього дня 1924 року на Полтавщині народився український письменник Павло Загребельний. У 16 років він пішов на фронт Другої світової війни. Коли повернувся, почав займатися журналістикою та літературною діяльністю.

Паво Загребельний — автор історичного роману "Роксолана". До процесу написання він підійшов серйозно: вивчав мусульманські традиції, їздив до Стамбула та у Рогатин — батьківщину Роксолани. Роман успішно екранізували. Павло Загребельний написав багато романів та повістей, які перекладені багатьма іноземними мовами. Найвідоміші його твори — "Я, Богдан" та "Диво".

53 роки виповнюється супермоделі Клаудії Шиффер. Кар‘єра німкені розпочалася зі знайомства з Мішелем Леватоном — директором одного з модельних агентств. Він запропонував їй переїхати в Париж. За місяць до свого повноліття Клаудія Шиффер з'явилася на обкладинці французького "Ель". Вона була музою Карла Лагерфельда, підписувала мільйонні контракти з багатьма іменитими будинками моди.

Клаудія Шиффер — рекордсменка за кількість фотографій на обкладинках журналів. Це досягнення зафіксоване у Книзі рекордів Гіннеса. Вона є послом доброї волі "ЮНІСЕФ" та підтримує Україну під час повномасштабного вторгнення Росії.

25 серпня 1973 року було зроблено перший в історії знімок томографа. Сьогодні томографія широко використовується у медицині. Це один із найкращих методів дослідження організму, що дозволяє виявити злоякісні утворення на ранніх стадіях.

Більше про цей день в історії дивіться у матеріалі програми "Ранок Вдома"!

Прямий ефір