Тіна Кароль, DOROFEEVA, TVORCHI виступили на сцені фестивалю "Чорноморські ігри-2023", який присвятили українському Херсону

"Чорноморські ігри" у Києві. Скриншот: kanaldim.tv

З 1998 року благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські ігри" щоліта проходив у Скадовську на Херсонщині. Зараз місто в окупації, тож пісенний конкурс прийняла столиця. Цього року організатори отримали понад 500 заявок від дітей з усіх регіонів України. Найкращих обирали українські зірки. Головною ідеєю фестивалю стала підтримка Херсонщини, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Настя Каменських, Надя Дорофєєва, Тіна Кароль, Світлана Тарабарова та багато інших українських зірок починали свій шлях у великий шоубізнес зі сцени благодійного дитячого фестивалю "Чорноморські ігри". З 1998 року він щоліта проходив у Скадовську на Херсонщині. Зараз місто у тимчасової окупації. Тож наймасштабніший дитячий пісенний конкурс країни за підтримки "Українського культурного фонду" прийняла столиця,

"Цей фестиваль особливий. По-перше, ми надаємо можливість самореалізації творчим дітям України. Ця можливість має й освітню складову: майстер-класи, дискусійні клуби та зустріч з фахівцями музичної індустрії. Також з'явилися дві додаткових цілі. Одна з них — привернути увагу до проблеми втраченого дитинства українців", — повідомив представник організаційного комітету фестивалю "Чорноморські ігри" Сергій Ковальчук. 

Цього року організатори фестивалю отримали понад 500 заявок від дітей з усіх регіонів України, а також юних українських співаків, які зараз вимушено живуть у різних країнах світу. У "Чорноморських іграх" беруть участь вокалісти від 6 до 16 років. Дехто з учасників співає зі сцени фестивалю вже не вперше.

За традицією найкращих обирали українські зірки, багато з яких у минулому і самі стояли на сцені "Чорноморських ігор" та мріяли про творче майбутнє.

"Чорноморські ігри" для мене не просто фестиваль. Це частинка рідного дому. Я з Херсона, і це була моя дитяча мрія. Коли я співаю тут на сцені, я не артист, я дитинка. Світлана, у якої здійснилася мрія. Ми всі живемо під постійним натиском, агресією, біллю, втратами. Тому навіть цей маленька частинка музичного свята, нас зарядить на роки вперед. Я дуже вдячна", — зізналася співачка Світлана Тарабарова.

Головна ідея цьогорічного фестивалю — підтримка Херсонщини, частина якої досі тимчасово окупована росіянами. Інша частина страждає від обстрілів ворожої армії.

Саме тому для відвідувачів фестивалю — переселенців з Херсону, організатори облаштували творчий хаб. Протягом двох днів усі охочі могли відвідати творчі майстер-класи, пограти в пінг-понг, гігантські шахи, побувати на хімічному шоу, а також побачити вистави херсонських митців.

Окремий подарунок організатори "Чорноморських ігор" підготували для дітей з особливими потребами. З ними особисто зустрівся лідер гурту "Карта світу" і виконав пісню про пса Патрона.

Організатори та учасники фестивалю вірять, що вже скоро "Чорноморські ігри" повернуться додому і дзвінкі дитячі голоси знову лунатимуть під мирним небом українського Скадовська.

Також цікаво: Чим вразить відвідувачів Burning Man український "Храм їжака"

Прямий ефір