Кікбоксери вийшли на столичний ринг задля допомоги хворій дитині

Благодійний турнір з кікбоксингу. Скриншот: kanaldim.tv

Віцепрезидент федерації кікбоксингу Микола Акіжанов надав фінансову допомогу маленькому хлопчику, на ім'я Женя, який бореться з тяжкою хворобою – дитячим церебральним паралічем. Спортсмени організували благодійний турнір, під час якого вдалося зібрати кошти, яких вистачить на чотири місяці лікування дитини в реабілітаційному центрі. Деталі — у матеріалі "Ранку Вдома".

Щодня батьки п'ятирічного Жені — Альона та Віктор Глобинці допомагають сину боротися з хворобою. У дитини церебральний параліч.

"Коли нам поставили цей діагноз, то ми не знали взагалі що робити. Спочатку ходили по лікарнях, а потім нам підказали, що треба займатися реабілітацією", — розповіла матір хлопчика Альона Глобинець.

З часом вдалося знайти необхідний реабілітаційний центр. Дитина почала говорити й ходити.

"Ми зрозуміли, що на реабілітацію краще ходити частіше. Ми відвідуємо логопеда, є масаж, ЛФК, музика. Це повноцінний курс реабілітації. Його вартість 12 тисяч гривень", — провадить матір хлопчика.

Аби підтримати родину фінансово віцепрезидент Федерації кікбоксингу Микола Акіжанов організував благодійний турнір.

"Матір завжди з сином. Їй багато доводиться з ним працювати. Батькові цього хлопчика доводиться працювати на двох роботах. Я з ним познайомився у фітнес-центрі, де я працював тренером, а Віктор — завгоспом. Він взагалі на двох роботах працює. Одного разу ми з ним розговорилися і я дізнався про хворобу його сина. Вирішив йому допомогти", — зізнався віцепрезидент Федерації кікбоксингу України Микола Акіжанов.

Маленький Женя не перший, кому допомагає Микола Акіжанов. 12 років тому заслужений тренер разом зі своїм наставником та другом Едуардом Дворецьким організували перший благодійний захід "За Україну без дитячих захворювань". Відтоді благодійні турніри з кікбоксингу проводять щорічно.

До організації цьогорічного заходу доєдналися близькі, знайомі, друзі та вихованці Миколи Акіжанова. Не пройшли повз і великі благодійні організації, які допомагають воїнам на передовій.

"Навіть під час війни спорт потрібно підтримувати, особливо той, що стосується дітей. Треба їх заохочувати, надихати й показувати, що спорт — це важливо", — впевнений засновник благодійного фонду "ТіКО" Андрій Потійко.

Свій внесок зробили й спортсмени, які вийшли на ринг безплатно. Зокрема, львів'янин Олег Павляк та киянин Ігор Кубарський. Година запеклих протистоянь закінчилась перемогою киянина Ігоря Кубарського. Під час турніру організаторам вдалося назбирати суму, якої вистачить на чотири місяці лікування маленького Жені.

Читайте також: В "Охматдиті" працює "Бюро усмішок та підтримки" — пацієнти та медики у захваті

Прямий ефір