Українка створює унікальні вітражі

Вітражі Ольги Шемчук. Скриншот: kanaldim.tv

Майстриня Ольга Шемчук перетворила своє хобі на бізнес під час пандемії коронавірусу. Дівчина виклала фото своїх робіт у соцмережі й почала отримувати перші замовлення. Вдома майстриня виготовляє картини, свічники, іграшки з вітражами, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Ольга Шемчук малює з дитинства. Однак перетворити хобі на бізнес вдалось лише кілька років тому. Під час пандемії коронавірусу дівчина нудьгувала вдома і вирішили розмалювати скло.

"Ми малювали на склі акриловими фарбами. Це трошки по-іншому. Ти малюєш на одній стороні, а потім перевертаєш і в тебе з тієї сторони малюнок виходить. Я почала знову це робити, але нічого спочатку нічого не вийшло", — розповіла засновниця майстерні вітражів wallblik.studio Ольга Шемчук.

Тож художниця заходилась експериментувати з вітражними фарбами. Ольга зробила міні копію русалки із фільмів про Гаррі Поттера і виклала фото роботи в Instagram.

"Я взагалі фанатка Гаррі Поттера, тож просто взялась робити те, що мені дуже подобається. Знайшлися люди, яким це теж подобається", — зізналася майстриня.

Оля стала отримувати повідомлення з проханням розмалювати скло на замовлення. Так дівчина почала створювати мінівітражі. Вся її майстерня — це кухонний столик.

Найскладніше малювати домашніх тварин, каже Ольга Шемчук. Втім, з часом вона навчилася малювати домашніх улюбленців. Втім, найбільше дівчина любить працювати з фантастичними сюжетами. Вона відтворює епізоди з коміксів, казок, фільмів.

Робота на склі потребує терпіння і часу. Кожен шар фарби має добре підсохнути, щоб можна було наносити наступний. Це може тривати від кількох годин до кількох днів.

Одна з наймасштабніших робіт художниці — це столик з передбаченнями. Його художниця розмалювала цілий рік.

"Він весь був розмальований комірочками. В кожній комірці -- малюнок з Гаррі Поттера. Усі пронумеровані. Я зробила таку книжечку до цього столика і написала передбачення та настанови. Кидаєш камінчик, він потрапляє у якусь комірочку, і ти читаєш передбачення", — розповіла Ольга Шемчук.

Українське небо, золота пшениця, солдати з дівчиною у вишиванці — перша робота Ольги Шемчук під час війни. Патріотичний сет підписники замовляли в художниці пів року поспіль.

Нині Ольга Шемчук активно виготовляє різноманітний вітражний декор: картини, свічник, іграшки. Своєю творчістю художниця намагається підтримувати й українських захисників. Виставляє вітражі на благодійні аукціони, а вторговані кошти спрямовує на підтримку Збройних сил України.

Також цікаво: Українка в'яже у Чехії унікальні іграшки на замовлення

Прямий ефір