Музиканти в Сеулі грають гімн України перед посольством Росії

Концерт на підтримку України у Сеулі. Скриншот: youtube.com/@ABCNews Скриншот: kanaldim.tv

Двічі на тиждень музиканти в Сеулі виступають перед посольством Росії. Перший концерт задля підтримки України відбувся ще у березні 2022 року. Понад 100 музикантів взяли участь у виступах. Виконували класичні твори, народні пісні та гімн України. Концерти заради миру підтримує українська громада Південної Кореї, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Понад рік південнокорейські музиканти виступають перед посольством Росії у Сеулі. Імпровізовані концерти на підтримку України влаштовують двічі на тиждень.

"Спочатку я думав, що це закінчиться за пару місяців, але війна триває, і я не знав, що так буде далі", — пояснив професор музики Бе Іль Хван.

Професор музичного коледжу Бе Іль Хван — організатор концертів заради миру. Перший виступ просто неба у столиці Південної Кореї пройшов ще у березні 2022 року.

Відтоді в музичні акції підтримки України взяла участь сотня музикантів. Виконували класичні твори, корейські народні композиції та Гімн України.

Програма концерту завжди різна, але щоразу лунають знайомі для слухачів пісні про мир. Концерти заради миру підтримує українська громада у Південній Кореї.

"Ми збираємося тут, аби продемонструвати свою солідарність українцям. Ці концерти чудовий спосіб донести корейцям, що кривава війна й досі триває", — резюмував адвокат Дмитро Ві.

У травні 2023 року до професора Бе Іль Хвана приєдналися музиканти симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка. Артисти прилетіли до Сеула разом з першою леді України Оленою Зеленською.

Бе Іль Хван та його студенти обіцяють і надалі проводити концерти заради миру. Кажуть, що таким чином хочуть наблизити перемогу України над ворогом.

Також цікаво: Культура високої напруги: іменитий іспанський диригент дав концерт з Національною філармонією у Києві

Прямий ефір