Українка в'яже у Чехії унікальні іграшки на замовлення

Дарина Юрчук. Скриншот: kanaldim.tv

Майже 2 тижні Дарина Юрчук прожила в окупації у містечку Демидів на Київщині. Згодом вагітній жінці з маленькою дитиною вдалося евакуюватися до Чехії. Аби боротися зі стресом, Дарина повернулася до улюбленої справи – в'язання. Потім вона наважилася викласти фото своїх виробів у соцмережі та знайшла перших клієнтів. До кожного свого виробу майстриня додає те, що нагадує про Україну. Більше про її роботу дивіться в сюжеті "Ранку Вдома".

До повномасштабного вторгнення Дарина Юрчук мешкала у містечку Демидів на Київщині. За фахом вона перукарка. Проте, коли народився первісток почала в'язати пледи, сумки і навіть дитячі іграшки.

"Коли пішла в декрет в 2019 році, то почала в'язати. В Україні справа почала гарно розвиватися якраз перед війною. Було багато замовлень. Я вже дійшла, певно, до того рівня, коли починаєш власну справу", — розповіла біженка Дарина Юрчук.

Російські танки були в Демидові вже 25 лютого 2022 року. Дарина прожила в окупації майже два тижні, і лише згодом їй вдалося евакуюватися до Чехії.

"З 25 лютого в нас вже не було не світла, нічого. Ми там протрималися цей час, при цьому я була на 8 місяці вагітності. Плюс старша дитина", — провадить переселенка.

Закордоном підтримали друзі — поселили у квартиру у Празі. Згодом у Дарини народилася донечка. Боротися зі стресом та адаптуватися до змін допомогла улюблена справа.

Спочатку Дарина зв'язала плед своїй новонародженій донечці, потім взялася за іграшки. Далі наважилась викласти фото виробів у соцмережі. Тоді й почалися замовлення.

Так Дарина відродила свою справу в Празі. Її іграшки почали замовляти земляки та чехи. А майстриня до кожного свого виробу вирішила додавати те, що символізує Україну. То жовто-блакитні вушка, то вишиванку.

Одну іграшку Марина в'яже кілька діб. Розповідає, береться за роботу, коли має вільну хвилинку, приділяє увагу кожній деталі.

Нещодавно майстриня захопилася етноприкрасами з бісеру, тож додала в асортимент ось такі красиві підвіски та сережки. Ще планую сплести підвіску з орнаментами рідної Київської області. Ця прикраса буде символом її незламного містечка та духу українського народу.

Ще про життя українців в інших країнах:

Прямий ефір