"Маєш більше говорити тілом": Анастасія Пустовіт розповіла про беззвучну виставу у масках від італійського постановника

Вистава "Сімейний альбом". Фото: drama-comedy.kiev.ua

У Київському академічному театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра є унікальна постановка "Сімейний альбом" італійського режисера Маттео Спіацці. У ній актори не промовляють жодного слова, а також грають у масках. 

Події у виставі відбуваються в квартирі в 90-х роках. Це історія родини. Постановка користується популярністю у глядачів — завжди аншлаги. Про особливості підготовки до такої ролі у програмі "Точка опори" розповіла одна з акторок — Анастасія Пустовіт.

"В першу чергу це вдалося завдяки самому Маттео. Він приїхав, і перший місяць ми навчалися, як володіти тілом та де знаходиться точка опори наших персонажів. Ти маєш гіперболізувати, тому що на тобі є маска і немає слів, тож маєш більше говорити тілом. Маттео — гарний вчитель, а ми — талановиті учні", — пояснює акторка.

Повна версія інтерв'ю: Про окупацію, волонтерство та оголені сцени в кіно: акторка Анастасія Пустовіт у "Точці опори"

Нагадаємо, Анастасія Пустовіт — акторка театру та кіно, волонтерка. У 2018 році на Одеському кінофестивалі отримала нагороду "Золотий Дюк" за найкращу акторську роботу у фільмі "Коли падають дерева". Відома за роботами в серіалах "Таємниці" та "Перші ластівки: Залежні". Акторка Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра. 

Народилася в Скадовську на Херсонщині. У 1996 році її родина переїхала до селища Немішаєве Бородянського району Київської області. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну два тижні пробула у Немішаєвому в окупації, де організувала штаб. Продовжує волонтерську роботу і наразі забезпечує українських військових. 

Попередні випуски "Точки опори":

Прямий ефір