Анастасія Пустовіт зіграла переселенку з України у польському серіалі для Netflix 

Анастасія Пустовіт. Фото: kanaldim.tv

Акторка Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра а також серіалу "Перші ластівки: Залежні" Анастасія Пустовіт розповіла у програмі "Точка опори" про знімання у польському серіалі. Проєкт можна буде подивитися на Netflix.

Серіал знімає польська кінокомпанія. Кастинг та проби Анастасія Пустовіт проходила вже під час війни. Детально розповісти про проєкт українська акторка не може, бо це заборонено контрактом. Однак деякими деталями поділитися змогла.

"Він частково про війну, частково про любов, частково про процеси, що відбуваються безпосередньо у Польщі. Моя героїня — це українка, яка виїхала під час повномасштабного вторгнення до Польщі. Вона закохується в головного героя, а він — у неї", — каже Анастасія.

Акторка додала, що на собі відчула підтримку поляків. Після підриву російськими військами Каховської ГЕС на початку червня 2023-го, продюсерський склад серіалу запропонував свою допомогу у зборі коштів та евакуації українців.

"Ми багато говоримо про війну, я багато розповідаю. Значна кількість інформації до них правда не дістається: про те, як росіяни поводяться з військовополоненими, про розстріли та катування. Оскільки моя героїня виїхала з війни, вони у багатьох речах покладаються на мене і мій погляд. Вони розпитують ще й тому, що це потрібно проєкту", — додала Пустовіт.

Повна версія інтерв'ю: Про окупацію, волонтерство та оголені сцени в кіно: акторка Анастасія Пустовіт у "Точці опори"

Нагадаємо, Анастасія Пустовіт — акторка театру та кіно, волонтерка. У 2018 році на Одеському кінофестивалі отримала нагороду "Золотий Дюк" за найкращу акторську роботу у фільмі "Коли падають дерева". Відома за роботами в серіалах "Таємниці" та "Перші ластівки: Залежні". Акторка Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра. 

Народилася в Скадовську на Херсонщині. У 1996 році її родина переїхала до селища Немішаєве Бородянського району Київської області. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну два тижні пробула у Немішаєвому в окупації, де організувала штаб. Продовжує волонтерську роботу і наразі забезпечує українських військових. 

Попередні випуски "Точки опори":

Прямий ефір